Afbeelding
G. Brokelman

Nieuw insectenhotel op de Haardijk

wo 17 november 2021 Hardenberg

Ondernemers van het bedrijvenpark Haardijk hebben samen met de gemeente Hardenberg gezorgd voor een insectenhotel met bankje aan de Lange Spruit. Voorzitter Robert Kuiper van parkmanagement Haardijk licht toe: “Tijdens een lunchwandeling kunnen medewerkers even gaan zitten op het bankje om de natuurlijke werkomgeving van dichtbij beleven. Dit draagt vaak positief bij aan de productiviteit van medewerkers”.

De gemeente Hardenberg ziet de noodzaak voor meer biodiversiteit. Biodiversiteit is niet iets wat alleen thuis hoort in natuurgebieden. Insecten hebben niet alleen bloemen nodig. Er moeten ook nest- en schuilplekken zijn. Een insectenhotel draagt daar aan bij. Het nieuwe insectenhotel op het bedrijvenpark Haardijk is een aanmoediging voor de biodiversiteit. In de winter is het hotel te gebruiken als schuilplaats voor de insecten. In het voorjaar en de zomer zijn de insecten een natuurlijke vijand van de eikenprocessierups. Voorzitter Robert Kuiper: “We streven naar een aantrekkelijkere en natuurlijkere werkomgeving waar het prettig ondernemen is. Goed voor de werkgevers, werknemers én de dieren. Zo zijn er dit jaar in samenwerking met hovenier Larcom al nestkastjes opgehangen. Meer nestplekken voor vogels en het geplaatste insectenhotel helpen op een positieve manier mee om de eikenprocessierups op een natuurlijk manier te bestrijden”.

Gemeente Hardenberg is blij met de inzet voor meer biodiversiteit. Zo is er inzet in het buitengebied, woonwijken en ook op bedrijventerreinen. Alleen samen krijgen we een betere basis voor biodiversiteit.

Wil jij weten wat je zelf kunt doen om de biodiversiteit in jouw omgeving te vergroten?

Nu de herfst is begonnen is het hoog tijd om de tuin klaar te maken voor de winter. Kijk op www.biodiversiteit-hardenberg.nl hoe je dit kunt doen. Op deze website lees je onder andere hoe je een vleermuizenkast maakt, hoe je jouw tuin egelvriendelijk maakt en hoe je je eigen vogelvoer maakt. Kijk snel op de site en lees hoe jij jouw steentje kan bijdragen.

Afbeelding
Afbeelding
Audities voor 'Alias Maurits' Twenterand 10 minuten geleden
Afbeelding
Vroomshoopse Boys neemt lastige horde Twenterand 21 minuten geleden
Afbeelding
Bergentheim verliest ruim van Avereest (5-2) Sport Ingezonden 21 minuten geleden
Tijdens het Levend Veenmuseum worden onder andere demonstraties schaapscheren gehouden.
'Levend Veenmuseum' met nieuwe activiteiten Twenterand 22 minuten geleden
Afbeelding
4 mei herdenking in Gramsbergen Hardenberg 24 minuten geleden