Afbeelding

De Mooie Meiden van Mozart

do 11 november 2021 Hardenberg

Mozarts mooie meiden, een verzameling brieven, monologen, liederen, aria’s en instrumentale muziek rond vier vrouwen in Mozarts muziek en leven.

Wat deed de nobele prinses Caroline uit Den Haag om het leven van Mozart te redden, en hoe bedankte hij haar daarvoor? Waarom wilde de prima donna Francesca Adriana Gabrieli de beroemde ‘rozen-aria’ uit Le Nozze di Figaro niet zingen bij de reprise van deze opera in Wenen? Hoe werd dit opgelost? En voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom? Daar komt je achter in dit concert!

Sopraan Wendy Roobol en fortepianiste Ursula Dütschler brengen een vrolijke verzameling instrumentale stukken, liederen en concertaria’s van Mozart. Zij portretteren, door middel van muziek en teksten, vier van de ‘mooie meiden’ waar Mozart een stukje van zijn talent aan heeft gewijd.
Wendy voelt zich met haar soepele, warme stem en haar voorliefde voor de combinatie zingen met acteren als een vis in het water in deze muziek en in dit theatrale programma. Ursula Dütschler en Wendy Roobol geven de muziek van Mozart op virtuoze wijze klank en kleur, terwijl de prachtige kostuums van Monique Bolwerk dit concert helemaal af maken.
Het concert vindt plaats op zondag 21 november in de Reestkerk in Oud Avereest om 15.00 uur. De organisatie is in handen van SKOA: Stichting Kamermuziek Oud Avereest. Kaarten kunnen besteld worden via de website: www.skoaconcerten.nl. Daar staan ook de regels omtrent Corona op.

Wendy: “O, wat verheug ik me op dit concert! Het had al voor de coronacrisis uitbrak plaats moeten vinden, maar gelukkig is het toch nog verplaatst naar dit concertseizoen. Voor mij extra bijzonder omdat ik dit programma zelf bedacht, ontwikkeld en geschreven heb. Mis het niet, het wordt te gek!”

Afbeelding
Witte rozen op Gedenkstenen en Stolpersteine Twenterand 4 minuten geleden
Afbeelding
Aangrijpende herdenking Hardenberg 20 minuten geleden
Afbeelding
Audities voor 'Alias Maurits' Twenterand 32 minuten geleden
Afbeelding
Vroomshoopse Boys neemt lastige horde Twenterand 43 minuten geleden
Afbeelding
Bergentheim verliest ruim van Avereest (5-2) Sport Ingezonden 43 minuten geleden