Populair programma in Het Morgenlicht.
Populair programma in Het Morgenlicht.

Orgelconcert Minne Veldman in Hardenberg

zo 7 november 2021 Hardenberg

De bekende organist Minne Veldman geeft op vrijdag 12 november een orgelconcert op het Hendriksen en Reitsma-orgel in kerkgebouw Het Morgenlicht aan de Gramsbergerweg 59 in Hardenberg. 

Minne Veldman is onder meer bekend als dirigent van mannenkoor ’t Vechtdal. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar in binnen- en buitenland is hij een van de meest gevraagde concertorganisten van Nederland. In kerkgebouw Het Morgenlicht speelt hij een populair en feestelijk programma met bijvoorbeeld een wervelende dans uit de Italiaanse Symfonie van Mendelssohn, een mars over de Dom in Keulen, een reeks verrassende variaties over het bekendste thema ter wereld en twee spectaculaire stukken van de Noorse organist Mons Leidvin Takle. Ook staan er psalm- en liedbewerkingen op het programma van Klaas Jan Mulder, Martin Zonnenberg en Minne Veldman en is er meerdere keren samenzang.

Voorafgaande aan het concert geeft de organist een mondelinge toelichting op het programma. Op een groot videoscherm kunnen bezoekers hem zien spelen. Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €10,- per persoon. T/m 15 jaar geldt gratis toegang.

Meer informatie over het concert in Hardenberg (waaronder het volledige programma) is te vinden op de website van de organist: www.minneveldman.nl.

Afbeelding
Voorwaarts met geraniums op pad Hardenberg 4 minuten geleden
dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand 17 uur geleden
Afbeelding
Oudheidkundige Vereniging verwelkomt nieuwe voor zitter Twenterand 17 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van het zwemseizoen bij Het Heuveltjesbosbad Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
'Vijvertuinen' opent poort Hardenberg 19 uur geleden