Afbeelding

Vechtdal Fietsvierdaagse start op 7 september

di 24 augustus 2021 Hardenberg

Van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 september wordt voor de 22ste keer de ANWB Vechtdal Fietsvierdaagse georganiseerd. Er kan er gefietst worden via vooraf uitgezette routes door het Vechtdal. De deelnemers krijgen een routekaartje mee met hierop allerlei bezienswaardigheden onderweg.

De fietsvierdaagse start elke dag vanaf een andere locatie waardoor je steeds in een heel andere omgeving fietst. Dit jaar zijn de startcampings in Rheeze (dag 1), in Mariënberg of Rheezerveen (dag 2), Ommen of Balkbrug (dag 3) en dag 4 in Giethmen. Ook kunnen deelnemers kiezen of ze 40 of 60 kilometer per dag fietsen.

Deelnemers kunnen ervoor kiezen om vier dagen mee te fietsen en de hele week op een participerende camping of hotel te verblijven. Meer informatie over de Vechtdal Fietsvierdaagse en inschrijven voor de arrangementen is mogelijk op www.vechtdalfietsvierdaagse.nl. De vierdaagse kaarten kunnen ook via deze site besteld worden. Maar als mensen gewoon lekker één dag willen fietsen kan dat ook. Dagkaarten zijn te koop bij de kassa op de startcampings.

“Even spannend”

Geralda Kat, voorzitter van de Stichting ANWB Vechtdal Fietsvierdaagse: “We zijn zo blij dat we dit weer mogen organiseren! Vorig jaar is het niet doorgegaan. Nu was het ook nog wel even spannend, maar na veel overleg zijn de gemeenten akkoord gegaan. Vanwege het coronavirus zijn we aan strikte maatregelen gebonden maar we zijn blij met wat wel mag en maken er dan ook een mooie fietsvierdaagse van. We hebben de beschikking over vrijwilligers van de ANWB en natuurlijk de participerende recreatiebedrijven om dit mede met ons in goede banen te leiden. Gelukkig is fietsen een buitenactiviteit en is het goed mogelijk afstand te houden”.

Afbeelding
Hulpdiensten rukken uit voor een brand bij CAV Den Ham Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Kaartje als steun voor mantelzorgers Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Gewijzigde afvalinzameling met Hemelvaartsdag Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Inleverdagen voor het NK Tegelwippen Hardenberg 17 uur geleden