Afbeelding
G. Brokelman

Open Tennistoernooi in Slagharen, gezelligheid staat voorop

wo 8 september 2021 Hardenberg

I

Van 10 tot en met 18 september wordt voor de twaalfde keer het opent tennistoernooi in Slagharen georganiseerd.

De redactie van Weekblad De Toren is in gesprek met Bastiaan Arkes, voorzitter van Tennisclub. Slagharen en Mathijs Boertjes, toernooi leider. “Het toernooi is een Open KNLTB- toernooi. Dit betekent dat het toernooi is goedgekeurd door de KNTLB en om deel te nemen  moet je dus ook lid zijn van de KNLTB “, vertelt Martijn. “Dat we dit toernooi voor de twaalfde keer kunnen organiseren daar zijn we trots op. Ook vorig jaar hadden we geluk dat het toernooi door konden laten gaan ondanks de coronamaatregelen. We hadden heel veel deelnemers. Het was toen ook bijna het enige tennistoernooi van dat jaar rondom Slagharen”, vertelt Bastiaan.

Dit jaar heeft het Prins Sport Slagharen open tennistoernooi 70 deelnemers. Deelnemers konden zich tot 1 september opgeven. “Deelnemers komen uit de gehele regio, we hadden zelfs vorig jaar deelnemers uit Brabant, die logeerden in Slagharen”, vertelt Mathijs. Iedereen vanaf 15 jaar kan deelnemen aan het toernooi. En de categorieën zijn HE, DE, HD, DD, GD en de speelsterke is 4 tot en met 8. “Het is een gezellig en laagdrempelig toernooi. We hebben er ooit aan gedacht om een jeugdtoernooi te organiseren, maar hiervoor hebben we als vereniging te weinig jeugdleden. Dit jaar is er geen categorie 55- plus. 55 plussers kunnen wel deelnemen aan de overige categorieën”.

Gezelligheid staat voorop

“We gaan voor de gezelligheid. Alle deelnemers krijgen een goodybag. En als je toevallig winnaar bent in de poule, dan is het prijzengeld zoveel dat je denk ik kan net de drankjes ermee kunt betalen die ik deze week hebt genuttigd. 

Voor het prijzengeld hoef je niet deel te nemen”, vertelt Bastiaan lachend. “Er is een verloting en er komt op de finaledag een springkussen op het terrein voor de kinderen. We gaan echt voor gezelligheid”, vertelt Mathijs

Verschillende sponsoren zoals de Jumbo, vd Most, Vrieling Adviesgroep zijn betrokken bij het toernooi. Maar het toernooi heeft voor het derde jaar Prins Sport als hoofdsponsor. Robert Prins, eigenaar Prins Sport, zal gedurende de toernooiweek grotendeels afwezig zijn, hoogstwaarschijnlijk zal hij op de finaledag het toernooi nog komen bezoeken. Hij fiets samen met anderen De Tocht van Gewoon Doen. met als einddoel de top van de Alpe ‘d’Huez in Frankrijk. “Samen met Robert hebben we gekeken hoe we extra aandacht aan de tocht van Gewoon Doen kunnen realiseren. Alle deelnemers ontvangen een speciale kalender in hun Goodybag met een brief van Robert. We hopen op een succesvolle tocht van Gewoon Doen”, aldus Bastiaan.

Terugblik afgelopen periode

Tennis is een sport die ondanks de coronamaatregelen gewoon door kon gaan. “Dit heeft bij de Tennisvereniging Slagharen voor een groei in aantal leden gezorgd. Wel hebben we weinig kantine inkomsten kunnen genereren. We zijn blij dat deze inmiddels weer open is zodat deelnemers met het Open Toernooi gebruik kunnen maken van de faciliteiten. We willen in ieder geval voor alle leden een activiteitenaanbod kunnen bieden. 

Er is een nieuwe jeugdcommissie gevormd die activiteiten gaat organiseren voor de jeugdleden. Daarnaast is het bestuur versterkt met Sharon Feddema en Danieke van Dijk. Maar ondanks de coronamaatregelen kijken wij terug op een goed seizoen. Ook hebben in Slagharen de basisschool de judovereniging en de voetbal gebruik gemaakt van onze velden tijdens deze periode. Het is fijn om als vereniging iets te betekenen voor andere verenigingen”. 

Tot slot geven de heren aan dat ze hopen op een gezellig toernooi. “”We verheugen ons erop om voor de 70 deelnemers een mooi toernooi te organiseren.  We gaan voor de gezelligheid en we hopen dat de weergoden met ons zijn. Want het is tenslotte een buiten toernooi”. 

Afbeelding
Vakantie-activiteiten bij De Koppel Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Nationale dodenherdenking bij het Frits de Zwerver-monument Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Voorbereidingen StoeteRock in volle gang Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Plantenbieb Hardenberg weer geopend Nieuws Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 22 uur geleden