Afbeelding
G. Brokelman

Insectenhotels bij Huize De Eik

wo 9 juni 2021 Hardenberg

De achtertuin van Huize De Eik in Slagharen is weer twee prachtige insectenhotels rijker. Samen met de bewoners en de vrijwilligers is er in het kader van Grijs Groen en Gelukkig een hele morgen hard gewerkt om de hotels te vullen met natuurlijke materialen zoals boomstammen met gaatjes, bamboe, riet, dennenappels en stro.

Een groot aantal bewoners heeft enthousiast meegewerkt. De beleving om bezig te zijn met natuur maakt mensen gelukkig. Helemaal als het resultaat een mooie plek krijgt bij de zorginstelling van de Zorgzaak in de achtertuin van het monumentale kloostergebouw.

Het uiteindelijke doel is om de achtertuin te herstellen in de oude glorie en er voor de bewoners van De Eik en de inwoners van Slagharen een beleeftuin van te maken met wandelpaden en zitjes. Inmiddels is er een moestuin, zijn er fruitbomen geplant en een pluktuin aangelegd. Dit voorjaar waren er borders met duizenden tulpen welke waren geplant door leerlingen van de basisscholen in Slagharen. Dit onder andere met de subsidie voor biodiversiteit van de Gemeente Hardenberg en de provincie Overijssel. Voor dit jaar staat nog de uitbreiding met een klein dieren weide op het programma. Naast de buitenactiviteiten probeert het project Grijs Groen en Gelukkig ook bij de dagbesteding binnen zoveel mogelijk ‘groene’ activiteiten te organiseren. Uit onderzoek blijkt dat met name ouderen hier gelukkiger van worden. De ‘opening’ van de bijenhotels werd gedaan door een heuse imker, die de bewoners uitleg gaf over het belang van insecten in de natuur. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Een kijkje in Hospice Dedemsvaart Hardenberg 21 minuten geleden
Afbeelding
't Uillenest geopend tijdens City Run Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Professionele tips om een probleemloze verhuizing naar Hardenberg te bewerkstelligen Partnerbijdrage 3 uur geleden
Afbeelding
Veerkrachtig Vroomshoopse Boys pakt winst tegen SC Barbaros Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
DVC Dedemsvaart 3 kampioen Hardenberg 4 uur geleden