Henri Mors, D66 Ommen
Henri Mors, D66 Ommen

Lijsttrekkers D66 voor gemeenteraadsverkiezingen Vechtdal bekend

wo 9 juni 2021 Hardenberg

De leden van D66 hebben voor de drie gemeentes in het Vechtdal de lijsttrekkers gekozen voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Henri Mors (66) zal in Ommen de lijst aanvoeren, Jacco Rodermond (51) in Hardenberg.

Jacco Rodermond zit op dit moment voor een tweede periode in de gemeenteraad van Hardenberg, voor hem zijn de belangrijke thema’s van nu: “Duurzaamheid, de zorgtaken van de gemeente en ook de wijze waarop wij omgaan met de ruimte en natuur. D66 speelt een voorname rol in het debat op die punten en ook lokaal zijn we nog lang niet klaar. Door de wijze waarop Sigrid Kaag haar prioriteiten stelt, met een vraag aan de mogelijke regeringspartijen in Den Haag om vooral een progressieve koers te varen, voel ik mij wederom geïnspireerd om een periode deel te nemen aan het politieke debat in Hardenberg”.

Henri Mors wil zich, als hij voor een tweede periode in de gemeenteraad van Ommen wordt gekozen, verder inzetten voor de principes van D66 in de Ommer raad. Hij kan zich daar na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 volop op concentreren, het werk voor brood op de plank is wegens naderend pensioen niet meer nodig. Mors beleeft er veel plezier aan om voor D66 een verschil te maken in het hoogste beslisorgaan van de gemeente Ommen. Sinds een jaar of twee is hij ook een vrijwilligersgezicht van AutoMaatje Ommen, een initiatief om plaatsgenoten die minder mobiel zijn op verzoek vrijwillig te vervoeren.

De kandidaatstelling voor de overige mensen op de lijst start in augustus, verkiezingen door de leden staan gepland voor eind november. In de tussentijd worden ook de verkiezingsprogramma’s.

Jacco Rodermond, D66 Hardenberg
Afbeelding
Brandweer rukt uit voor kortsluiting in stopcontact in pand Bergentheim Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem Bergentheim viert gezellige middag in Mariënberg Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Aanvragen bijdrage voor amateurkunstverenigingen Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
'Kerkdienst in onze moodersproake' Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
De Boombouw - Wintermarathon Ommen 18 uur geleden