Afbeelding

Toename gedupeerden toeslagenaffaire in Hardenberg

zo 6 juni 2021 Hardenberg

Het college van B en W van de gemeente Hardenberg laat in een brief aan de gemeenteraad weten hoe zij te werk gegaan zijn bij het benaderen van gedupeerde gezinnen in verband met de toeslagenaffaire.

De gemeente Hardenberg heeft een oproep in de krant geplaatst zodat gezinnen zich konden melden als ze gedupeerd waren. Hier kwamen slechts enkele reacties op. Daarna werd de gemeente al snel gemachtigd door de VNG om in een beveiligde omgeving de gegevens van de gezinnen te vinden, deze gezinnen zijn benaderd en is hulp aangeboden. Dit waren gezinnen die zich al bij de Belastingdienst hebben aangemeld.

Vanuit de Belastingdiensten wist de gemeente Hardenberg dat er geen sprake was crisissituaties vanuit de toeslagenaffaire. Bij de start waren de gegevens bekend van 30 gezinnen, inmiddels zijn dit er 68. In de brief geeft het college ook aan dat dit aantal helaas blijft oplopen. De gemeente Hardenberg biedt hulp aan de gedupeerde gezinnen, dit kan zijn op financieel gebied, maar ook huisvesting, gezinshulp, hulp voor kinderen enzovoort. Daarnaast wordt er nazorg geboden. Tot dusver heeft de gemeente de gezinnen goed verder kunnen helpen. De meeste gezinnen geven aan voldoende geholpen te zijn als ze de 30.000 euro van de Belastingdienst ontvangen. Voor een enkel gezin is er ook ander hulp ingezet.

Afbeelding
Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 3 uur geleden
De 8 meiden van de ARS Hardenberg; groep 6
De VlechtjesClub voor KIKA Nieuws Ingezonden 4 uur geleden
Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden 10 uur geleden
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Zes Tijdreizen Energie gepland Hardenberg 11 uur geleden