Afbeelding
G. Brokelman

Freek en Bertha Dorman-Timmer zijn 50 jaar getrouwd

vr 11 juni 2021 Hardenberg

Freek Dorman (74) en Bertha Timmer (70) vierden op vrijdag 11 juni hun gouden huwelijksjubileum. Beide echtelieden leerden elkaar kennen in 1966 tijdens de zomerkermis op het Molenplein in Hardenberg.

Na vijf jaar verkering trouwden ze in het toenmalige gemeentehuis in Gramsbergen. Het paar betrok hun eerste woning aan de Castorstraat in de woonwijk Hazenbos. Het huwelijk werd gezegend met 2 zonen en 4 kleinkinderen. Freek Dorman groeide op als tweede kind in een gezin van drie kinderen. Na de Technische school in Coevorden te hebben afgerond werden de eerste guldens verdiend bij metaalbedrijf Markhorst in Hardenberg. Hierna volgde COQ Hoogspanningsschakelaars, eveneens in Hardenberg. Zijn laatste werkgever werd De Rollepaal in Dedemsvaart. Door een reorganisatie en na 28 dienstjaren kwam er op 57-jarige leeftijd een einde aan Freek zijn werkbare leven.

Bertha Timmer groeide op in Oud Lutten als derde telg in een gezin van zeven kinderen. Na de huishoudschool werd ELTEM, de Eerste Leeuwarder Textiel Maatschappij, in Hardenberg haar werkgever. Maar liefst 38 jaar werkte Bertha als medewerkster in het Röpcke Zweers Ziekenhuis, het huidige Saxenburgh Medisch Centrum. Nu woont het paar al jaren met veel plezier aan de Ganzenbloem in Hardenberg en genieten van fietstochten en bezoek aan museums.

Afbeelding
Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 58 minuten geleden
Afbeelding
Bridge-nieuws Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde donateursactie Ommen 1 uur geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Hardenberg 2 uur geleden
Dansen en genieten
Dansen en genieten als in je jonge jaren met live muziek van Way Back Nieuws Ingezonden 2 uur geleden