Burgemeester Maarten Offinga zette de vernieuwde website met een druk op de knop live.
Burgemeester Maarten Offinga zette de vernieuwde website met een druk op de knop live. Wouter de Vries

Vernieuwde website INDedemsvaart.nl live

zo 13 juni 2021 Dedemsvaart

“Wat mooi dat je trots kunt zijn op het dorp, waar je woont en werkt. Waar letterlijk liefde in zit. Een dorp met een prachtige entree en een bijzonder profiel, dat karakter uitademt. Ik deel die trots.’ Het waren donderdagavond de warme woorden van de Hardenbergse burgemeester Maarten Offinga, voorafgaand aan de officiële lancering van de vernieuwde website INDedemsvaart.nl.

Het was voor de burgervader de eerste keer dat hij een website lanceerde en hij deed dat met verve, door met één klik op de knop de vernieuwde website live te zetten. Maar niet voordat de trailer die vanaf dat moment op alle social media te zien is in beeld kwam met de nieuwe mascotte Kootje in vogelvlucht door Dedemsvaart en de woorden: één plan, een dorp, één platform.

Op de kaart

Want dat is precies wat INDedemsvaart is. Een platform waar alle informatie en bijzondere en inspirerende verhalen over wonen, werken en vrijetijdsbesteding in Dedemsvaart samen komen. Een website die alleen maar verder kan gaan groeien en die laat zien dat Dedemsvaart het waard is om als een-na-grootste kern van de gemeente Hardenberg op de kaart gezet te worden.

Dorp met een ziel

Volgens de burgemeester wordt de aantrekkingskracht van het dorp nog eens extra versterkt als een dorp een ziel heeft. ‘Die ziel zit erin. Nu is het een kwestie van durven koesteren. De website is hiertoe een hele mooie aanzet’, aldus Offinga, die een groot compliment gaf voor het vele werk dat gestoken wordt in het beter op de kaart zetten van Dedemsvaart.

Zichtbaarheid vergroten

Het was Gea van Dijk van de Stichting Promotie Dedemsvaart (PSD), die in coronatijd het voortouw nam om de zichtbaarheid van het dorp verder te vergroten. Zij bracht betrokken mensen samen en zorgde voor de onderlinge verbinding. “Voor de Dedemsvaartse Middenstand Centrale (DMC) was het niet meer dan logisch om hierbij aan te sluiten en het project mee te financieren”, schetste DMC-voorzitter Jolande Nanning tijdens de launch-party donderdagavond. “Het werd hoog tijd voor actie om ons lokaal, maar ook regionaal te gaan profileren”, aldus de voorzitter. “We willen onder meer de centrumbeleving vergroten. We stoppen jaarlijks veel geld en tijd in de feestverlichting en de bloemen in het centrum. Maar daarmee zijn we er niet. Door shared space is er veel steen voor groen gekomen, is er een parkje op de markt gesneuveld en is er , naast de terrassen, geen openbare ruimte om te vertoeven. Gecombineerd met steeds meer leegstaande panden moeten we er voor waken dat het centrum er troosteloos uit gaat zien. Hiervoor is onder meer het project ‘Dedemsvaart Groen’ opgestart. Dedemsvaart het dorp van kwekers en verveners. Twee belangrijke ankerpunten, toeristische trekpleisters: de Tuinen van Mien Ruys en de Kalkovens. In het kader van dit project heeft gedeputeerde Roy de Wit onlangs een bezoek gebracht aan het centrum en de Tuinen van Mien Ruijs en zijn we met provincie en gemeente bezig met het uitwerken van het plan dat Dedemsvaart een eigen identiteit moet geven. Deze identiteit moet zichtbaar worden in het centrum en de rest van Dedemsvaart, bijvoorbeeld in het openbare groen. Doel is op korte termijn in het centrum stappen te maken,” aldus de voorzitter met woorden in die trant.

PR-managers

Daarnaast heeft een groot aantal vrijwilligers vanuit de Industrie Kring Avereest (IKA) , horeca, DMC en de promotiestichting de afgelopen tijd allerlei nieuwe activiteiten ontwikkeld en een communicatiegroep heeft zich aansluitend gericht op de promotie van Dedemsvaart. Om deze klus te klaren zijn er twee PR-managers aangesteld die samen met het reclamebureau Halte 2 en de webdesigner Webzuiver zorgdragen voor de website INDedemsvaart.nl en bijbehorende content. Wie zelf een leuke bijdrage heeft voor de website, kan mailen naar info@indedemsvaart.nl.

Dedemsvaart

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 6 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 9 uur geleden