Dirigent Peter Bos neemt na zo"n tien jaar afscheid van Mannenkoor Asaf. Na corona hoopt hij nog enkele repetities te leiden.
Dirigent Peter Bos neemt na zo"n tien jaar afscheid van Mannenkoor Asaf. Na corona hoopt hij nog enkele repetities te leiden. Mannenkoor Asaf

Mannenkoor zoekt nieuwe dirigent

do 20 mei 2021 Dedemsvaart

Mannenkoor Asaf is naarstig op zoek naar een nieuwe dirigent. “Vooral door corona een erg lastige zoektocht. We hebben via email wel contact met enkele kandidaten, maar we willen elkaar natuurlijk in de ogen kunnen kijken. Zodra dat kan en mag gaan de gesprekken verder,” licht voorzitter Johan Tinholt het sollicitatieproces toe.

Asaf zoekt een nieuwe dirigent omdat Peter Bos uit Dronten, die het Dedemsvaartse koor zo”n tien jaar heeft geleid, formeel is gestopt in april j.l. “Dat hij wilde stoppen heeft hij al tijdens een repetitie op 8 maart 2020 aangegeven, wat ook meteen de laatste repetitie was voordat corona uitbrak,” zegt Tinholt. “Het lag in de bedoeling afscheid te nemen met het Passie en Pasen Oratorium “Van Liefde Ongekend” van Johan Bredewout uit Vollenhove op Stille Zaterdag 3 april 2021. Door de beperkingen vanwege het coronavirus kon dat helaas niet. Peter heeft nu aangegeven dat hij graag nog enkele repetities van Asaf wil meemaken alvorens hij definitief afscheid neemt. Wanneer dat kan is helaas nog niet duidelijk. We mogen al ruim een jaar niet fysiek bijeenkomen en wij verwachten dat het ook zeker najaar wordt voordat dit eventueel wel zou kunnen. Als bestuur hebben wij best wel zorgen over het antwoord op de vraag hoe ons Mannenkoor uiteindelijk uit deze crisis komt, want de leden zijn natuurlijk allemaal ouder geworden en hebben vrijwel allemaal al een hoge leeftijd,” aldus de voorzitter. Hij wil er ondanks alles wel de moed in houden en hoopt samen met de koorleden gauw weer de sterren van de hemel te mogen zingen.

Afbeelding
Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 5 uur geleden
De 8 meiden van de ARS Hardenberg; groep 6
De VlechtjesClub voor KIKA Nieuws Ingezonden 6 uur geleden
Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden 11 uur geleden
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Zes Tijdreizen Energie gepland Hardenberg 13 uur geleden