Afbeelding

Ganzenmarkt nieuwe stijl

do 12 mei 2022 Coevorden

Met een informatieve avond maakte Stichting Ganzenmarkt op woensdagavond 11 mei de plannen bekend voor de Ganzenmarkt nieuwe stijl. De verkiezingen worden tijdens een showprogramma op de maandagmiddag gehouden. Alle missen, mini-missen en mini-misters presenteren zich dan tijdens een spetterende show aan het publiek. De ganzen verdwijnen uit het straatbeeld maar blijven nog wel een prominente rol spelen. Hoe, wordt later bekendgemaakt. Op de zogenaamde Biestermaondagen worden de kandidaten gepresenteerd op social media en kan naast de jury iedereen een stem uitbrengen.

In grote lijnen ziet de Ganzenmarkt 2022 er als volgt uit: vrijdagavond wordt het weekend geopend met een vuurwerkshow en omdat het dit jaar een jubileumjaar is, het is de zestigste editie, wordt vrijdag ook een reünie gehouden voor voormalig Miss Ganzenhoedsters. Zaterdag is er een vossenjacht en wordt in het centrum een familiedag georganiseerd. Op de zondag is er de Ganzenloop, koopzondag met straattheater. Op maandag, de oorspronkelijke dag van Ganzenmarkt, zijn ’s middags de verkiezingen, er is livemuziek, de Dubbelkanstrekking, straattheater en uiteraard de traditionele jaarmarkt. Uiteraard ontbreekt de kermis ook dit jaar niet.

Met een druk op de knop introduceerden Miss Ganzenhoedster Yenah Sanli, Mini Miss Ganzenhoedster Eden Dost en Mini Mister Jurrian Toussaint woensdagavond ook de vernieuwde website. Ook droeg voorzitter Henri van Ringen letterlijk het stokje over aan Janneke Knegtering. Het bestuur heeft naast de activiteiten tijdens Ganzenmarkt ook pannen om in het centrum een stadsgravure te plaatsen.

Vriend van de Ganzenmarkt

Om alle pannen te kunnen bekostigen is er een actie gestart om Ganzenmarkt te steunen. Voor 40 euro per jaar steun je Ganzenmarkt zodat ook in de toekomst Ganzenmarkt kan blijven bestaan. De eerste vriend van Ganzenmarkt was burgemeester Renze Bergsma: “Het is belangrijk voor Coevorden en daarom draag ik graag een steentje bij als vriend”. Vriend worden kan via www.ganzenmarktcoevorden.nl. Als dank ontvangt de vriend een prachtige muts met het nieuwe logo.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sjoeltoernooi bij de Schoevers uit Westerhaar Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Mishandeling op Klepperplein in Hardenberg: Getuigen gezocht Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde zonnige Baalderborg Motorrun Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
SV Gramsbergen op koers voor 3e periodetitel Sport Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Prima resultaten bij het NK dammen voor pupillen. Sport Ingezonden 5 uur geleden