Afbeelding
FG Kayim

Enorme wateroverlast treft Camping De Beerze Bulten in Beerze

vr 25 augustus 2023 Ommen

Beerze OV - 25 augustus 2023, vanavond even na 18:00 uur werd een van de wel meest bekende camping van Nederland getroffen door een enorme hoosbui. Na dat de hoosbui was overgetrokken stond de camping grotendeels blank. Tenten en caravans stonden onder water en toilet gebouwen stonden blank. Delen zand bij paden zijn weggespoeld. Op het parkeerterrein staan auto’s onder water. 

De brandweer denkt nog wel uren bezig te zijn om het water weg te krijgen. Op de camping staan mensen met elkaar te huilen, praten. Veel gasten pakken hun auto en gaan al naar huis en laten hun tent of caravan staat tot het water weer gezakt is. Volgens de camping eigenaar is het heel bar, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. 

Om een ding was  Gerrit Jan Hagedoorn heel blij, het Noaberschap van de boeren uit de omgeving. Ze rijden belangeloos met hun giertanken heen en weer om het water zo snel mogelijk heen en weer. Ook de brandweer van Vroomshoop zet zich flink in met diverse ploegjes om het water weg te krijgen. En het Giga Konijnenhol is ook door de brandweer weer water vrij gemaakt en netjes opgeruimd door het personeel is toegesneld, geweldig volgens Gerrit Jan Hagedoorn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Vinkings Hardenberg X12 kampioen Sport Ingezonden 5 minuten geleden
Afbeelding
Man in rolstoelfiets belandt in greppel langs fietspad bij Mariënberg Hardenberg 1 uur geleden
Beerze ©Martijn Hulst.
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' naar schapen op Lemelerberg Ommen 6 uur geleden
Afbeelding
Mishandeling op Koningsdag bij feesttent in de Krim Hardenberg 22 uur geleden