Afbeelding

Kinderen Casper Diemerschool in actie voor Otuke

ma 9 oktober 2023 Hardenberg

Op vrijdag 6 oktober kwam de Casper Diemerschool in Bergentheim in actie voor stichting Otuke. Op die dag hebben de kinderen van de basisschool een sponsorloop gehouden. Met het geld dat de kinderen bij elkaar gerend hebben zal een watertank worden aangeschaft om mogelijk te maken dat er stromend water zal zijn. Voor wie en waar? Voor dr. Opio, voor in zijn ziekenhuisje in Uganda. In Otuke waar twintig jaar lang oorlog was.

Op woensdag 11 oktober vertrekken Hermien Bolks en Aletta Visse, moeder van Joost en van Tim van de Casper Diemerschool, voor 10 dagen met stichting Otuke naar Uganda. Het doel van de stichting is het opzetten van spaargroepen die bestaan uit 30 mannen en vrouwen, allemaal oorlogsslachtoffers. Sparen om geld te kunnen lenen om een kleine onderneming beginnen zodat er inkomsten komen en ze economisch onafhankelijk worden. Inmiddels zijn er al 49 spaargroepen opgezet. De mensen worden er steeds beter zelfredzaam en er komt weer hoop terug. 

Watertank aanbieden en hulpgoederen

Hermien en Aletta zijn erbij als de watertank als verrassing wordt aangeboden aan dr. Opio. Naast dit fantastische cadeau voor dr. Opio gaan er koffers vol hulpgoederen mee die onder andere worden gebruikt voor een medische dienstverlening onder leiding van de dokter. Drie dagen lang wordt er elke dag medische zorg verleend aan ongeveer 400-500 mensen. Aan mensen die daar normaal gesproken niet voor in aanmerking kunnen komen. De beide dames doen eraan mee en zullen te zijner tijd in De Toren verslag doen. 

De sponsorloop in de Mollinckslag

Het werd een geweldige ochtend in de sporthal. En dat op een heus uitgezet parcours door meester Roy. De kinderen moesten rennen, klimmen, slalommen en zich door een spinnenweb heen werken op weg naar de felbegeerde elastiekjes om de pols voor elke ronde. Alle kinderen zetten zich er volle bak voor in om zoveel mogelijk elastiekjes te verzamelen. Ieder verdiend elastiekje zorgde ervoor dat de teller van de opbrengst maar bleef oplopen, Onderweg werden ze aangemoedigd door enthousiaste ouders, opa’s en oma’s, en andere familie en bekenden die allemaal waren gekomen om de lopers aan te moedigen. 

Grote opbrengst 

Het streefbedrag van de sponsorloop was 3.000 euro. Voor dit geld kan er een watertank inclusief bijbehorende installaties worden aangeschaft. Voorafgaand stond de teller al op 2.999 euro aan vaste binnengekomen bedragen. Er was dus nog maar één euro nodig om het streefbedrag te halen. Dit weerhield de kinderen er niet van om volle bak te rennen. Wat werden er een elastiekjes verzameld, in totaal meer dan 2.300 stuks. De gezamenlijke inspanning van de kinderen werd ontzettend beloond, ze liepen deze ochtend meer dan 2.400 euro bij elkaar. Dit opgeteld bij de beginstand aan vaste bedragen maakt dat de kinderen in totaal 5.400 euro hebben opgehaald. Hermien en Aletta zijn hier ongelofelijk blij mee. Naast de watertank is er nu zelfs geld over voor het waterproject in Barlonyo. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Lip en Fransen vangen meeste vis Hardenberg 8 minuten geleden
Afbeelding
PvdAGroenLinks reikt duimen uit Twenterand 22 minuten geleden
Afbeelding
Een nieuw havenseizoen, een mooie samenwerking Hardenberg 38 minuten geleden
Afbeelding
Feestweek Bergentheim wil graag meewerken om de risico's door alcohol gebruik en het rijden onder de aandacht te brengen... Nieuws Ingezonden 59 minuten geleden
Afbeelding
Brand in camper aan De Vechtspille na explosie Hardenberg 13 uur geleden