Afbeelding

Boodschappenactie, Hulp die aankomt

wo 2 november 2022 Hardenberg

Naar aanleiding van een hulpvraag vanuit Assembly of God uit Lutsk, Oekraïne aan de Baptistengemeente Beth-el Hoogeveen zijn er op 26 februari tot aan de grens van Oekraïne hulpgoederen gebracht. Het hulptransport was bedoeld om de eerste nood te verlichten. Met de duur van de oorlog groeit ook de vraag om hulp. 

Vanwege plaatselijke contacten is het mogelijk om goederen op grotere schaal het land in te krijgen. In samenwerking met Assembly of God en de lokale kerken in Hoogeveen, is er een logistieke keten opgezet voor hulp in Oekraïne. Wat er nu nog mist zijn de goederen. 

Op zaterdag 5 november zullen de Baptistengemeente Hardenberg en Beth-el Hoogeveen vanaf 9 uur tot 16:30 uur een boodschappenactie houden voor Oekraïne. 

Voelt u zich geroepen om ons te helpen? Dan bent u van harte welkom bij de Jumbo en Albert Heijn in het centrum van Hardenberg.

De door u gedoneerde goederen worden direct aan de vluchtelingen en de inwoners van de getroffen steden en dorpen uitgedeeld. Waar het 26 februari de steden en dorpen bij Kiev en in de Donbas betrof, geldt het nu ook de omgeving Choest. 

Vrijwilligers van de Historische Vereniging Avereest werken hard aan de bouw van een replica van een plaggenhut in Dedemsvaart.
HVA bouwt plaggenhut Hardenberg 22 minuten geleden
Fancy Fair KC Elzenhof
Fancy Fair KC Elzenhof in Baalder een groot succes. Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 19 uur geleden
Gebiedsaanpassing: 'houd het stationsgebouw altijd goed herkenbaar' is het uitgangspunt
Gebiedsontwikkeling: nieuwe doelen voor omgeving station Hardenberg Hardenberg 20 uur geleden
Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 22 uur geleden