Afbeelding

Hervatten voorbereidende werkzaamheden Kanaal Almelo – De Haandrik

zo 17 juli 2022 Hardenberg

De damwanden langs Kanaal Almelo-De Haandrik zijn op een aantal locaties aan onderhoud toe. Dit onderhoud is nodig om het kanaal en de omgeving veilig te houden. De provincie gaat daarom de voorbereidende werkzaamheden aan de boordvoorzieningen langs Kanaal Almelo - De Haandrik hervatten. 

Voorbereidingen


De voorbereidingen duren ongeveer anderhalf jaar. De uitvoering van de werkzaamheden start niet eerder dan in 2024. De provincie wil de werkzaamheden uiterlijk eind 2029 afronden. Voordat gestart kan worden met de uitvoering van de werkzaamheden moeten er voorbereidende onderzoeken en werkzaamheden worden uitgevoerd: Diverse werkzaamheden, zoals bodemonderzoek, kabels en leidingen, sonderingen. e.d; Selectie van een aannemende partij

Aanbesteding

 
Daarvoor wordt een aanbesteding opgestart. De vooraankondiging wordt op 21 juli gepubliceerd. De aanbesteding zelf wordt gepubliceerd op 23 augustus 2022. Bij een aanbesteding komt veel kijken. De verwachting is dat eind december 2022 duidelijk is welke aannemende partij de voorbereidende onderzoeken en de werkzaamheden gaat uitvoeren.

Zodra de aannemende partij, die het onderzoek gaat uitvoeren, bekend is (december 2022), gaat de provincie met aanwonenden en omwonenden in gesprek. Ze gaan ook in gesprek met onder meer de gemeenten, om hun wensen en eisen ten aanzien van de werkzaamheden op te halen en om de benodigde vergunningen af te stemmen. Daarnaast worden in de omgeving verschillende vooronderzoeken uitgevoerd.

Meer informatie

Vragen over de werkzaamheden kunt u mailen naar onderhoudkadh@overijssel.nl. Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? U kunt zich opgeven voor een nieuwsbrief waarin er maandelijks een update wordt geven over de werkzaamheden aan Kanaal Almelo-De Haandrik. Stuur een mail naar onderhoudkadh@overijssel.nl met in het onderwerp ‘nieuwsbrief’. Dan wordt u toegevoegd aan de verzendlijst.

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 8 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 10 uur geleden