Afbeelding

Groene subsidie beschikbaar vanaf februari 2024

di 31 oktober 2023 Hardenberg

Het klimaat verandert en dit zorgt voor andere weersomstandigheden. Bijvoorbeeld hevige regenbuien, hitte en droogte. Om uw omgeving hier beter tegen te beschermen, kunt u zelf groen aanleggen en regenwater opvangen. Vanaf februari 2024 kunt u hiervoor bij de gemeente Hardenberg subsidie aanvragen.

Onze omgeving is nog niet aangepast op lange droge periodes en flinke regenbuien. Door de bebouwde kom te vergroenen, groene daken aan te leggen en regenwater op te slaan, zorgen we voor een woonomgeving die beter bestand is tegen het veranderende klimaat. Ook zorgt het voor meer diversiteit aan planten en dieren. Alle tuinen en daken van de gemeente Hardenberg vormen samen een groot oppervlakte.

Zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde gemeente, is dus iets wat ons allemaal aan gaat. Vanaf februari 2024 kunnen inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties gebruik maken van de groene subsidie. Zo ontvangt u net dat extra zetje in de rug. Wanneer u één of meer van deze maatregelen toepast, kunt u subsidie aanvragen. Kijk voor meer informatie op www.hardenberg.nl/groenesubsidie 

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor kortsluiting in stopcontact in pand Bergentheim Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem Bergentheim viert gezellige middag in Mariënberg Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Aanvragen bijdrage voor amateurkunstverenigingen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
'Kerkdienst in onze moodersproake' Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
De Boombouw - Wintermarathon Ommen 18 uur geleden