Afbeelding
G. Brokelman

Bewonder de Kunstwerken van (Zwerf)afval

do 20 april 2023 Hardenberg

Zo’n 200 kinderen van de RKB De Kwinkslag uit Slagharen zijn in de week van ‘Slagharen Schoon’ druk in de weer geweest met het maken van een kunstwerk van (zwerf)afval. Groep 1 t/m groep 8 mochten zelf beslissen hoe zij hun kunstwerken maken.

Het raamwerk werd gemaakt door cliënten van de DJI ‘’Veldzicht’ uit Balkbrug met financiële steun van de gemeente Hardenberg. De doeken komen van een muziekvereniging uit Drenthe, nadat de zolder opgeruimd moest worden, en werden vastgemaakt door de cliënten van DJI. Alle kinderen uit Slagharen hebben in deze week meegeholpen om zwerfafval op te ruimen. Drie basisscholen, De Kwinkslag, De Regenboog en De Vonder, BSO Welleswijs en kinderopvang Kids en Joy.

Hillie Waning Vos, van St. Natuurbehoud Noordoost Overijssel, organiseerde dit voor de 21e keer en dacht dit moet een happening worden. Daarnaast kregen de kinderen ook nog hulp van een klas onderwijsassistenten van het Alfa College uit Hardenberg. Op donderdag 20 april mochten Tessa, Saar, Ravi en Anne-Quinn de inrichting klaar maken en een naam bedenken voor de expositie. Nadien schreef wethouder Werner ten Kate ook nog zijn naam op het doek. Alle doeken kregen door de vier leerlingen een plekje in het gemeentehuis. Wilt u de kunstwerken ook zien? Dan bent u van harte welkom. Ook klassen zijn van harte welkom in het gemeentehuis. Want zien? Doet volgen!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Vrouwen van Nu 'gaan naar Alaska' Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
TV De Bosbaan ontvangt cheque van Rabobank voor verduurzaming accommodatie Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsmarkt bij Dedemkerk in Dedemsvaart Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Skatepark Kruserbrink feestelijk heropend Hardenberg 2 uur geleden