Afbeelding

Gemeente steunt ondernemersactie

di 15 februari 2022 Hardenberg

De ondernemers in de centra van Hardenberg en Dedemsvaart staken de horeca afgelopen weekend een hart onder de riem. Dat deden ze met de Valentijnsactie ‘Liefde voor onze stad’ en ‘Liefde voor ons dorp’. Winkelend publiek maakte van vrijdag 11 tot en met maandag 14 februari kans op een van de vele horecacheques. De cheques zijn te besteden bij de horeca-ondernemers in Hardenberg of Dedemsvaart. Wethouders Alwin te Rietstap en Martijn Breukelman: “We vinden deze actie hartverwarmend en kunnen dit alleen maar toejuichen. We ondersteunen de actie met een bijdrage van 10.000 euro”.

Wethouder Alwin te Rietstap: “Ondernemers in de centra hebben het nog steeds zwaar. Door de coronaregels moesten ze hun deuren sluiten. Gelukkig is na de detailhandel nu ook de horeca weer open. Ondernemers kunnen weer een boterham verdienen. Hun personeel kan weer aan het werk. Dat is belangrijk, want de ondernemers in de centra zijn belangrijk voor de economie en werkgelegenheid. Toch is voor de meeste ondernemers nog veel omzet nodig om de schade in te halen. Ik vind het hartverwarmend om te zien dat de winkeliers in het centrum van Hardenberg en Dedemsvaart de horecaondernemers helpen met de acties ‘Liefde voor onze stad’ en ‘Liefde voor ons dorp. Als gemeente ondersteunen we deze actie van harte”.

Wethouder Martijn Breukelman: “Dankzij de ondernemers zijn de centra het kloppend hart van Hardenberg en Dedemsvaart. Ze zorgen voor levendigheid, sfeer en beleving. Als gemeente werken we daarom samen met de ondernemers om de centra aantrekkelijk te houden voor publiek. Deze actie kunnen we alleen maar toejuichen en ondersteunen. Geweldig om te zien!”

De gemeente Hardenberg ondersteunt de actie van de ondernemers door zowel voor Hardenberg als Dedemsvaart 5.000 euro bij te dragen. Zo kunnen er nog meer horecacheques uitgegeven worden en nog meer ondernemers profiteren. Winkelend publiek ontvang bij een aankoop in een deelnemende winkel een actiekaart. Door de actiekaart in te vullen in te leveren maakt men kans op een van de vele horecacheques. De horecacheques zijn te besteden bij de horeca in Hardenberg of Dedemsvaart.

Jolande Nanning van de Dedemsvaartse Middenstands-Centrale zegt dat de Dedemsvaartse ondernemers superblij zijn dat alle winkels en horecagelegenheden weer open zijn. “We willen met onze klanten ‘Liefde voor het dorp’ vieren. Wat is er mooier om dat te combineren met een Valentijnsactie waarbij we 80 mensen de kans geven de liefde voor ons dorp te vieren met een etentje ter waarde van 50 euro bij onze lokale horeca. Die kunnen wel een vliegende start gebruiken. Fijn dat ook de gemeente de centra ondersteunt in deze actie. Dat is een hart onder de riem voor zowel de winkeliers als de horeca”.

Robert Prins van stichting centrum management Stad Hardenberg: “De naam ‘Liefde voor onze stad’ past precies bij Valentijnsdag maar ook bij liefde voor de binnenstad die door de recente ontwikkelingen niet leeg moet lopen maar moet blijven. Het is mooi om de betrokkenheid van de gemeente te voelen en samen deze actie te houden voor onze stad en de horeca, want zonder horeca geen gezellige binnenstad”.

100% korting op BIZ en reclamebelasting

Om ondernemers die zijn getroffen zijn door de coronacrisis te ondersteunen nam de gemeente al in 2020 verschillende maatregelen. Onlangs besloot het collega van B&W dat ondernemers in het centrum van Hardenberg in 2022 100% korting kunnen krijgen op de bijdrage voor de BedrijvenInvesteringsZone (BIZ). Martijn Breukelman: “We willen de ondernemers in het centrum het centrum van Dedemsvaart op deze manier extra steunen. Zij kunnen 100% korting krijgen op de Reclamebelasting. De BIZ-bijdrage of belasting die de ondernemers betalen gaan in de vorm van een subsidie terug naar de ondernemersverenigingen. Dit geld is bedoeld voor activiteiten en projecten in het winkelgebied. De gemeente past het verschil bij zodat de ondernemersverenigingen ook in 2022 het volledige bedrag ontvangen”.

Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken geopend Ommen 1 uur geleden
Afbeelding
Zangavond in NGK Kerk Ommen 2 uur geleden
Afbeelding
Dames zaalvoetbalteam zoekt speelsters Sport Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
Bijeenkomsten over Vitaal en Fit ouder worden Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Fysiotherapie Koerssen in Sibculo en Vroomshoop Partnerbijdrage 6 uur geleden