DOEN'22
DOEN'22

DOENers heb je nooit genoeg!

wo 6 maart 2024 Politiek lokaal

We zijn alweer halverwege de raadsperiode. Wat vliegt de tijd. Het is verleidelijk om dan terug te kijken, maar wij willen vooral graag vooruit kijken. Als u dit stukje leest hebben we net de oriënterende bespreking van het wel of niet verplaatsen van het sportpark in Dedemsvaart achter de rug. Wij vinden dit voor Dedemsvaart een heel belangrijk dossier. Wat ons betreft gaat het sportpark verhuizen. We zijn blij met het voorstel van het college en zullen dit dan ook van harte steunen. Een mooi plan, dat door de verenigingen zelf is gemaakt en waarmee Dedemsvaart weer jaren vooruit kan en woningontwikkeling kan worden gestimuleerd. Hopelijk steunt de rest van de raad dit ook, want het dorp wacht al veel te lang.

De afgelopen tijd hebben we heel veel mensen gesproken, omdat we ook druk bezig zijn met de voorbereidingen voor de verkiezingen van 2026. Dat klinkt vroeg, maar dat is het wat ons betreft geenszins. We zijn bezig met de vorming van vijf werkgroepen die gaan nadenken over hoe de gemeente er in 2050 uit moet komen te zien. We willen echt een lange termijn visie maken. Wij vinden dat we die nu eigenlijk niet hebben. Hoe willen we in 2050 ons brood verdienen? Wat voor bedrijventerreinen passen daar bij? Wat voor infrastructuur? We willen huizen bouwen waar we niet alleen nu trots op zijn, maar in 2050 nog steeds. Waar moeten we dan rekening mee houden? Hoe moeten we onze energie opwekken?

Met deze vragen gaan de werkgroepen bezig. We hebben alles waar de gemeente over gaat verdeeld over een groep economie, gemeente, ruimte, veiligheid en zorg. Onder die groepen vallen dan weer sub thema’s. Landbouw hebben we bijvoorbeeld onder economie gehangen. Sport onder zorg. Tegelijkertijd hebben die onderwerpen natuurlijk ook raakvlakken met andere groepen. Landbouw had ook onder ruimte gekund. Sport ook. Daarom staan de groepen nauw met elkaar in contact, zodat het straks een logisch en eenduidig verhaal wordt. De groepen krijgen input van professionals. Bijvoorbeeld van artsen, ondernemers, aannemers, politieagenten, onderwijzers, etc. Eigenlijk wil iedereen wel met ons meedenken, want het gevoel dat het anders moet leeft heel breed. Daar zijn we dan dus ook hard mee aan de slag. Voor nu en voor de toekomst en wat geeft dát een energie.

We hebben daarnaast al veel mensen benaderd die misschien straks wel voor ons de raad in zouden willen. Mensen melden zich ook daarvoor zelf aan. Daar zijn we alleen maar blij mee, want we willen in 2026 met een kwalitatief hele kundige kandidatenlijst komen. U merkt het. Wij zijn heel enthousiast. U ook? Denk dan met ons mee en word lid. www.doen22.nl/lid.

Je bent van harte welkom, want DOENers heb je nooit genoeg!

Erik Volkers en Piet-Cees van der Wel. DOEN’22

Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 19 uur geleden