Alexander Broussard
Alexander Broussard Robert Smit

The Billy Joel Experience in Theater De Voorveghter Hardenberg

donderdag 25 april 2024 20:00 tot 22:30

BILLY JOEL’S HITS ÉN VERBORGEN PARELTJES Het is de vooravond van het tweede deel wat alweer de derde theatertour met zijn ‘The Billy Joel Experience’ zal worden: ‘The Album Tour’. De pianist, zanger en bandleider Alexander Broussard kijkt er naar uit en blikt tevreden terug op de eerste vijf jaar toeren als Tribute Act. De bijzondere momenten lijken zich in dat lustrum vanzelf aan elkaar te hebben geregen. Radio en televisieoptredens met natuurlijk als hoogtepunt ‘The Tribute – Battle of the Bands’ van SBS6, waardoor ze in een uitverkochte Ziggo Dome eindigden. En nu dan deze nieuwe theatertour. Broussard grijpt gretig de kans om zijn missie kracht bij te zetten: “We kwamen er al snel achter dat er een enorme groep mensen was die de muziek van Billy Joel fantastisch vindt, maar niet wist dat het muziek van Billy betrof… Oftewel: ze kenden alle klassiekers, maar legden de link niet met de naam Billy Joel…” En dat de Amerikaan veel klassiekers op zijn naam heeft staan, dat blijkt al wel snel: ‘Piano Man’, ‘Uptown Girl’, ‘Just The Way You Are’, ‘She’s Always A Woman’, ‘Tell Her About It’, ‘Honesty’, ‘Goodnight Saigon’ en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. “Het gaat echt om een adembenemende hoeveelheid hits en we hebben ons toen aan het begin al voorgenomen dat het onze taak als Tribute Band is om ervoor te zorgen dat Nederland wéét van wie die meesterwerken zijn.” Nu w

Rolstoelvriendelijk: ja
Huisdiervriendelijk: ja


25
https://www.voorveghter.nl/programma/

Locatie