Afbeelding

Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start

do 25 april 2024 Ommen

Het is zover, het expositieseizoen van Kunst onder de Wieken gaat weer van start. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze prachtige, expositieruimte in Molen de Konijnenbelt aan de Zwolseweg 5 te Ommen. De opening zal op vrijdag 3 mei om 15.30 uur verricht worden door burgemeester Hans Vroomen en Johan van der Linden, voorzitter van Vechtdalkunsten. De deelnemende kunstenaars zijn aanwezig, en zullen over hun werk vertellen.

Kunst onder de Wieken bestaat al meer dan 15 jaar, en heeft een lange traditie waarbij een groot aantal bekende en minder bekende kunstenaars hun werk hebben kunnen laten zien. Het expositie seizoen loopt van mei t/m september. Gedurende deze periode wordt de molen vijf keer ingericht met het werk van steeds drie verschillende kunstenaars. De eerste expositie loopt van 3 mei tot en met 2 juni. De exposanten zijn Carla Luik, Tonnie Spruijt, Harma Cellarius.

Carla Luik is geboren in Den Haag waar zij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten heeft afgerond. Zij woont en werkt al jaren in Ommen. En exposeert haar werk door het hele land. Zij werkt met verschillende materialen, maar is vooral gefascineerd door het werken met aquarel.

Tonnie Spruijt, woonachtig in Ommen, is sinds 1978 gegrepen door het schilderen. Zij heeft diverse workshops en cursussen gevolgd, waarbij zij allerlei technieken heeft uitgeprobeerd. Uiteindelijk werd het schilderen en het werken met kleuren haar passie. Tonnie heeft een lange geschiedenis in de Molen, zij exposeerde hier in het verleden menig maal.

Harma Cellarius uit Sibculo is ook geen onbekende in de Molen. Ook zij exposeerde hier eerder met haar objecten van klei en van brons. Levend en werkend midden in de natuur, laat zij zich inspireren door de mysteries van die natuur. De bewondering over de wijze waarop die natuur zich manifesteert boeit haar en is de grote inspiratiebron van haar werk.

Openingstijden Konijnenbeltsmolen 3 mei tot en met 29 september: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Gedurende de openingstijden is altijd een van de exposerende kunstenaars aanwezig, en een vrijwilliger. Zij kunnen je van alles vertellen over de expositie en de kunstenaars. De expositie is vrij toegankelijk. www.vechtdalkunsten.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Concert Roon Staal in het Witkerkje Hardenberg 11 uur geleden
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 14 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 15 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 3 mei, 23:07
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 3 mei, 14:49