Afbeelding
William Teerlinck

Rover baalt van staking bij Arriva Twente

vr 3 mei 2024 Hardenberg

Reizigersvereniging Rover vindt de aangekondigde staking onder Arriva-buschauffeurs buitenproportioneel en betreurt het dat de reiziger overlast gaat ervaren van een conflict waarvan hij geen deel uitmaakt.

Vakbond FNV heeft voor maandag 6 mei een staking uitgeroepen onder buschauffeurs van Arriva in Twente. FNV vindt dat het te lang duurt voordat de nieuwe dienstroosters, waarin afspraken zijn gemaakt over rij- en rusttijden, worden ingevoerd. Vakbond CNV doet niet aan de staking mee. Voor reizigers betekent dit dat een deel van de bussen blijft rijden, welke bussen uitvallen is vooraf niet bekend.

Overlast

Rover vindt de staking voorbarig. “Reizigers willen natuurlijk ook graag dat de buschauffeur op een fijne manier zijn werk kan doen, we zien dat Arriva ook echt hard gewerkt heeft aan de dienstroosters en hebben er vertrouwen in dat de partijen er wel uitkomen”, concludeert Rover-directeur Freek Bos. “Wij vinden deze staking dan ook een onnodig grote impact hebben op de reiziger, die nu vooraf niet weet of de bus wel komt.” Voor het Vechtdal kunnen de lijnen Almelo - Ommen 81 en Hardenberg- Westerhaar - Almelo 80, maandag last hebben van de staking.

Rover roept de partijen op om constructieve gesprekken te voeren en overlast voor de reiziger te voorkomen. Reizigers wordt geadviseerd om maandag extra vroeg op pad te gaan en rekening te houden met uitval en vertraging. Aan Arriva vraagt Rover om coulant om te gaan met vergoedingen van alternatief vervoer voor reizigers die niet de mogelijkheid hadden om langer op de bus te wachten.

Vrijwilligers van de Historische Vereniging Avereest werken hard aan de bouw van een replica van een plaggenhut in Dedemsvaart.
HVA bouwt plaggenhut Hardenberg 36 minuten geleden
Fancy Fair KC Elzenhof
Fancy Fair KC Elzenhof in Baalder een groot succes. Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 19 uur geleden
Gebiedsaanpassing: 'houd het stationsgebouw altijd goed herkenbaar' is het uitgangspunt
Gebiedsontwikkeling: nieuwe doelen voor omgeving station Hardenberg Hardenberg 20 uur geleden
Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 22 uur geleden