Afbeelding

Gemeente Ommen keurt nieuwe locatie voor Begeleid Wonen goed in Arriën

vr 26 april 2024 Ommen


Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft in principe besloten om in te stemmen met de realisatie van een locatie voor begeleid wonen aan de Schapendijk 5 in Arriën. De initiatiefnemers voor deze locatie voor begeleid wonen hebben al een zorgboerderij waar 24-uurszorg wordt verleend, gevestigd op een locatie in Dalmsholte. Ze willen nu een tweede locatie aan de Schapendijk oprichten voor een woongroep van acht jongeren met specifieke zorgbehoeften.

Volgens RSJ IJsseland is er een gebrek aan kleinschalige, prikkelarme verblijfvoorzieningen voor jeugd met zeer complexe problematiek. Daarnaast zijn er jongeren die momenteel buiten de regio verblijven en graag terug willen keren naar IJsseland vanwege het ontbreken van passende plekken. De locatie aan de Schapendijk zou deze zorg kunnen bieden.

Belangrijk om op te merken is dat het om vrijwillige plaatsing gaat, dus het betreft geen besloten of gesloten woonvorm. De financiering zal komen uit de Jeugdwet of de Verlengde Jeugdwet. De doelgroep bestaat uit jongeren van 12 tot en met 23 jaar met cognitieve problematiek die vaak gepaard gaat met complexe thuissituaties.

Voor een goede opvang en begeleiding van deze groep is een locatie nodig die zich op afstand bevindt van stedelijke functies en prikkelarm is, met afstand tot woningen. 

Afbeelding
Lutten lijdt nederlaag ondanks goed spel Hardenberg 23 minuten geleden
Afbeelding
Droge en veelal zonnige meiweek Weer 1 uur geleden
Zowizo Vriezenveen
Derde landelijke "week van de stenen winkel" Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Witte rozen op Gedenkstenen en Stolpersteine Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Aangrijpende herdenking Hardenberg 4 uur geleden