Afbeelding

Aangrijpende herdenking

ma 6 mei 2024 Hardenberg

Het was een aangrijpende avond bij het oorlogsmonument in het park nabij het voormalige gemeentehuis van Avereest op zaterdag 4 mei. Honderden mensen, waaronder opvallend veel jongeren, verzamelden zich om te herdenken. De herdenking, die plaatsvond in Dedemsvaart, was ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, maar ook aan hen die wereldwijd zijn omgekomen in oorlogen.

Leerlingen van de basisscholen De Groen en De Ark in Dedemsvaart droegen zelfgeschreven gedichten voor over oorlog en vrijheid, waardoor de impact van deze gebeurtenis nog voelbaarder werd .Klari Nanning vertelde het aangrijpende verhaal van Mevr Juurlink en haar belevenissen van af het bombardement op Rotterdam Predikant Elly Wisselink nam de aanwezigen mee in het persoonlijk en indrukwekkend verhaal van Nathalie, een Oekraïense vluchtelinge die haar toevlucht heeft gezocht in Dedemsvaart samen met haar zoon. Daarnaast vertelde ze de persoonlijke ervaringen van de 98-jarige Dedemsvaarter M.Withaar uit de Tweede Wereldoorlog, waardoor het verleden tastbaar werd voor de aanwezigen.

De organisatie van de dodenherdenking in Dedemsvaart ligt jaarlijks in handen van Plaatselijk Belang Dedemsvaart, met muzikale ondersteuning van Jubal. Na de inspirerende lezingen legden voorzitter John Haverkort en wethouder Didi Dorrestijn van de gemeente Hardenberg samen met vertegenwoordigers van de drie kerken in Dedemsvaart en Scouting Dedemsvaart een krans bij het monument. Ook werden er vele bloemen gelegd door scholen en andere aanwezigen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 13 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 17 uur geleden