Afbeelding

Dodenherdenking

do 2 mei 2024 Twenterand

Evenals voorgaande jaren worden op zaterdag 4 mei de gesneuvelden herdacht van de tweede wereldoorlog, maar ook van andere oorlogen en bij uitzendingen. De herdenking in Westerhaar, die om 19.45 uur begint, vindt plaats bij het monument aan de Oranjestraat achter het Haarhuus. De klokken van het Hervormd Centrum zullen ter ondersteuning luiden van 19.40 tot 19.55 uur.

Naast het leggen van kransen door de gemeente Twenterand en het 4 mei comité en bloemen door de scholen, bestaat er ook voor andere organisaties of particulieren de mogelijkheid om kransen of bloemen bij het monument te leggen. Adoptieschool is dit jaar de Fontein, locatie Hoofdweg. Enkele kinderen daarvan nemen actief deel aan de herdenking en assisteren bij het leggen van kransen en bloemen. Een mooi en respectvol gebaar.

Samen Zingen

In eerdere jaren werd er tijdens de herdenking door één van de koren in Westerhaar enkele liederen gezongen. Door het afnemen van de grootte van de koren zal er dit jaar geen koorzang zijn, maar wordt in samenzang een lied gezongen onder begeleiding van muziekvereniging SDG. Iedereen wordt van harte uitgenodigd bij deze herdenking aanwezig te zijn.

Afbeelding
Brand in camper aan De Vechtspille na explosie Hardenberg 9 uur geleden
True Desire Vocalband
KOM & ZIE Openluchtviering met 'True Desire Vocalband' in Vroomshoop! Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Blikseminslag veroorzaakt flinke schade aan woning aan de Hoogenweg Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Alma vergadert in 'Irene' Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 13 uur geleden