Afbeelding

Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken geopend

di 7 mei 2024 Ommen

Vol enthousiasme werd op vrijdag 3 mei de expositie van Kunst onder de Wieken geopend door de burgemeester van Ommen, Hans Vroomen. Waar in het verleden steeds bijzondere openingsverrichtingen werden bedacht, mocht hij vrijdag een authentiek rood lint doorknippen. Hij had er echt zin in, en was ruim op tijd om zich te verdiepen in het werk van de exposerende kunstenaars, Tonnie Spruijt, Carla Luik en Harma Cellarius. Vooral de technieken die gebruikt worden interesseerden hem bijzonder. Wellicht schuilt er nog een kunstenaar in onze burgemeester, en zal hij ooit zelf aan de slag gaan.

De opening werd goed bezocht, en het was, zoals steeds, een gezellig samenzijn van kunstenaars uit Ommen en omgeving. Maar ook bezoekers van buiten werden aangetrokken door de expositie in de Molen de Konijnenbelt aan de Zwolseweg 5. Het eerste weekend was een succes, en we hopen nog veel bezoekers te mogen ontvangen op deze karakteristieke plek, die, zoals wij van een van de bezoekers vernamen, ooit voor € 1,- verkocht is aan de gemeente Ommen.

Om de 5 weken wisselt de expositie, en zijn er weer andere kunstenaars die hun werk laten zien. Wij zijn open van mei t/m september op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Er is altijd één van de exposerende kunstenaars aanwezig.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 5 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 7 uur geleden