Na afloop van een zeer geslaagde voorstelling nemen de acteurs het welverdiende applaus van het enthousiaste publiek in ontvangst.
Na afloop van een zeer geslaagde voorstelling nemen de acteurs het welverdiende applaus van het enthousiaste publiek in ontvangst.

Succesvol eerste Eénakterfestival

di 26 september 2023 Twenterand

Op donderdag 21 september vond het eerste Twenterands Eénakterfestival plaats. In de zaal achter de Pollenkerk in De Pollen genoten talrijke toeschouwers van een vijftal korte toneelstukken en livemuziek. De deelnemende theatergroepen zijn het er unaniem over eens:” Dit is voor herhaling vatbaar”. Maar ook het publiek was enthousiast na een avondvullend programma vol afwisseling en humor. 

Het Twenterands Eénakterfestival is één van de activiteiten in het kader van Toon Je Kunst Twenterand 2023. Dit jaar is het de beurt aan Theatergroep Stroef uit Vriezenveen om deze gratis activiteiten en workshops, in de maanden september en oktober, te organiseren. En dat alles in het teken van de amateurkunst. 

Twenterands amateurtoneel 

Tijdens het Eénakterfestival stond een grote groep amateurkunstenaars uit Twenterand op de planken. 

De acteurs van de Vroomshoopse Revue schetsen op hilarische wijze de verschillende inwoners van de gemeente Twenterand door middel van een kolderieke modeshow. 

Toneelvereniging Open Doek uit Den Ham pakte het probleem van de mobiele telefoon-terreur aan en Theatergroep Stroef was oma kwijt op haar verjaardag. Toneelgroep De Pollen bracht de Holigaatjes voor het voetlicht en een kabouter die wensen kan vervullen. 

Wens vervuld

De wens van de amateurgezelschappen dat de avond een succes zou worden, is in ieder geval uitgekomen. 

Bij monde van Charon Wessels van Theatergroep Stroef verwoordt de hele groep: ”Het was super en we kijken met tevredenheid terug op een geslaagde avond”. 

Het enthousiasme van de acteurs spatte van het podium en was duidelijk voelbaar in de zaal. Helemaal toen de hitsong Mama Mia live ten gehore werd gebracht door Marcel Kerkdijk en Tamara Harzevoort en het publiek spontaan meezong met het refrein. 

Toon Je Kunst Twenterand

De avond werd vakkundig gepresenteerd door Charon Wessels. Na afloop vertelt ze: “We hebben met de hele groep nog even nagepraat en zijn blij met deze nauwe samenwerking tussen de verschillende gezelschappen”.  Naast het bij een breed publiek onder de aandacht brengen van amateurkunst, is dat ook een doelstelling van Toon Je Kunst Twenterand 2023. 

Tot slot benadrukt Charon “Petje af voor alle acteurs die tijd en energie hebben gestoken in deze avond, naast de activiteiten binnen hun eigen groep”.  Nadere info over de activiteiten in september en oktober is te vinden op www.theatergroepstroef.nl/toon-je-kunst.

De Pollen

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor autobrand in Vroomshoop Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
'Bij Ons Dagkamp' stopt Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Waarderingsactie vrijwilligers ongekend succes Twenterand 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert Westerhaar-Vriezenveensewijk Twenterand Ingezonden 7 dec., 16:12
Afbeelding
Subsidie organisaties per januari 2025 niet beëindigd Hardenberg 7 dec., 14:20