Tijdens de korpsavond werden er brandweerlieden gehuldigd, maar ook diploma's en certificaten uitgereikt. (Foto: Gert Stegeman).
Tijdens de korpsavond werden er brandweerlieden gehuldigd, maar ook diploma's en certificaten uitgereikt. (Foto: Gert Stegeman). Gert Stegeman

Spuitgasten geëerd op korpsavond

di 26 september 2023 Twenterand

In de brandweerkazerne aan de Plantsoen 8 in Vroomshoop werd in het bijzijn van (oud)korpsleden, vrijwilligers en partners op maandag 25 september een korpsavond van de brandweer gehouden. “Een gezellige, onderhoudende avond met een hapje en een drankje,” vat kazernecoördinator Jan Bosch van het team in Vroomshoop de bijeenkomst kort samen. 

Centraal tijdens de bijeenkomst stond de huldiging van tien jubilerende brandweervrijwilligers alsmede het afscheid van een viertal brandweerlieden, die een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan het team. 

Mooie erkenning

“Alle vrijwilligers staan al jarenlang dag en nacht paraat om de inwoners van Twenterand en omgeving te beschermen. De huldiging op deze korpsavond is een mooi moment om jullie inzet te erkennen en te vieren,” aldus teamleider Jack Beuting. Tijdens de korpsavond werden ook verschillende certificaten en diploma’s uitgereikt. Burgemeester Hans Broekhuizen van de gemeente Twenterand was aanwezig om de vrijwilligers op gepaste wijze in woord en daad te eren. 

Jubilarissen

Gehuldigd met lovende woorden en een presentje vanwege hun jubileum werden Jan Kamphuis uit Vroomshoop voor maar liefst 35 jaar trouwe dienst. Hij hield een korte terugblik over alles wat hij zoal in de afgelopen jaren als brandweerman heeft meegemaakt. 

Voor vijftien jaar trouwe inzet werden Jos Reuvers  en Harco Twiest uit Vriezenveen in het zonnetje gezet. Voor tien jaar trouwe dienst werden Marco Stegeman uit Den Ham, John Fokke, Allart Wessels, Andre Wilharms en Jeroen Smelt (allen uit Vriezenveen) gehuldigd. Eveneens voor tien jaar onvermoeibare inzet werden Annelore Kok - Krahnwinkel en Sander Kamphuis uit Vroomshoop gehuldigd.  

Onverslaanbaar

Tijdens de bijeenkomst deelde teamleider Jack Beuting onder andere zijn grote dankbaarheid voor de jarenlange inzet van zijn jubilerende collega’s. “Ik ben supertrots op jullie inzet en toewijding voor de brandweer. “Samen vormen we een onverslaanbaar team. Ik kijk uit naar nog vele jaren van samenwerking.”

Altijd paraat

Brandweer Twente staat altijd klaar om mens en dier in nood te helpen. “We geven de samenleving het vertrouwen dat er altijd iemand klaarstaat voor de kleine klussen, maar ook voor het grotere werk. Terwijl Twente slaapt werkt het brandweernetwerk door. Dat zorgt ervoor dat we ook dan paraat zijn en komen als dat nodig is”.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Brandweer rukt uit voor autobrand in Vroomshoop Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
'Bij Ons Dagkamp' stopt Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Waarderingsactie vrijwilligers ongekend succes Twenterand 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert Westerhaar-Vriezenveensewijk Twenterand Ingezonden 7 dec., 16:12
Afbeelding
Subsidie organisaties per januari 2025 niet beëindigd Hardenberg 7 dec., 14:20