Afbeelding

Voorwaarts speelt gelijk tegen Lutten

ma 25 september 2023 Twenterand

De selectie van Voorwaarts Westerhaar begon zaterdag 23 september aan de nieuwe competitie met een wedstrijd tegen het uit de derde klasse gedegradeerde SC Lutten voor eigen publiek. De wedstrijd eindigde in gelijkspel (1-1). 

Voorwaarts was met name in de eerste 45 minuten ‘baas’ op het veld en zorgde ervoor dat Lutten niet of nauwelijks gevaarlijk werd. De rust werd bereikt met de brilstand. 

Openingsscore

Voorwaarts begon de tweede helft, zoals ze deze geëindigd was in de eerste 45 minuten; met veel discipline en scherpte. Dit leverde al snel enkele cornerballen op. Een corner, hard en strak voor het doel gebracht door Julian Slot, werd door Thomas moeiteloos ingetikt (1-0). 

Vanaf dat moment ging Lutten wat hoger op het veld spelen, maar Voorwaarts leek de boel goed te hebben staan en er kwam meer ruimte voor de counter. De moegestreden Nick werd gewisseld voor Mauro Slatius, waardoor er meer snelheid bij Voorwaarts op het veld kwam. Deze wissel leverde meteen een kans op, waarbij Mauro één op één voor de keeper kwam en via het been van de keeper de binnenkant van de paal raakt. Helaas voor Voorwaarts rolde de bal voorlangs de tweede paal, net niet in het doel.

Even later was het weer Mauro die een cornerbal prima inkopte. De keeper had geen schijn van kans, maar de verdediger op de lijn kreeg de bal op zijn scheenbeen zonder dat hij het merkte en de bal sprong het veld in.

Nieuwe spelers

Voorwaarts werd na zo`n 70 minuten spelen genoodzaakt Coen Sickman, en even later Dylan Snippe, te vervangen, waardoor er organisatorisch op het veld veranderingen plaatsvonden. Lutten ging het laatste kwartier ‘va banque’ spelen met veel lange ballen.

Met het ‘va banque’ spelen van Lutten en de veranderingen bij Voorwaarts zag het publiek de controle die er 70 minuten geweest was, langzaam wegvallen. Het werd een open wedstrijd, waarbij Voorwaarts nog steeds de beste kansen kreeg, maar waar Lutten steeds vaker de ballen in het 16-meter gebied van Voorwaarts wist te krijgen.

Toch nog goal

Toen scheidsrechter Vos aangaf dat er nog 5 minuten blessuretijd bijkwamen leek de wedstrijd gespeeld. De lange ballen van Lutten werden achterin weggekopt en zo nu en dan was er een mogelijkheid tot counteren. Tot er in minuut 96 weer een lange bal kwam, die nu niet weggekopt werd, maar voor de 1-1 zorgde. Even later floot scheidsrechter Vos voor het laatst op zijn fluit en was het voor de derde keer binnen een jaar tegen Lutten gelijkspel.

Voorwaarts toonde weliswaar prima spel in de eerste competitiewedstrijd, maar heeft zichzelf daar niet voldoende voor beloond. Ondanks het puntenverlies kan er wel vertrouwen geput worden over de manier van spelen en de inzet die er getoond is.

Naar Bornerbroek

Komende zaterdag gaan de Westerhaarders in de herkansing. Dan staat de uitwedstrijd tegen Bornerbroek op het programma. Aanvang 14.00 uur.

Afbeelding
Auto dobbert in vijver, voorbijgangers stoppen, niemand meer aanwezig Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Twenterand moedigt inwoners aan om hun huis te isoleren Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Kerstworkshops Educatieve Kruidentuin Vriezenveen Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus verrast door mooie samenwerking RTC en plaatselijk belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en leerlingen basisschool de.. Twenterand Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus aangenaam verrast door mooie samenwerking Plaatselijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en RTC en Fontein.. Nieuws Ingezonden 23 uur geleden