Afbeelding

Geen ommekeer voor Deto bij TVC’28

ma 25 september 2023 Twenterand

DETO speelde afgelopen zaterdag voor het eerst in de historie in competitieverband tegen TVC’28 in Tubbergen. De club uit de naburige gemeente is deze competitie meer dan uitstekend begonnen nadat men afgelopen seizoen op de laatste speeldag kampioen werd en promoveerde naar de vierde divisie. Dit in tegenstelling tot DETO, dat na twee top vijf klasseringen in de afgelopen twee seizoenen hoge verwachtingen koesterde, echter deze tot op heden nog geen moment waarmaakt en daardoor in de staart van de ranglijst bivakkeert.

Op een sfeervol en druk sportpark ‘De Grote Moat’ was de start van de wedstrijd prima voor DETO, waar Tom Koelman terugkeerde in de basisopstelling. Al na acht minuten werd een afgeslagen hoekschop door Hoeseb Yakob binnengewerkt, waarbij de bal onderweg nog van richting werd veranderd: 0-1. Ook in de fase daarna waren er kansjes over en weer, waarbij namens DETO, Floris Oude Nijhuis en Hans Matti het dichtst bij de 0-2 waren. Echter in plaats van de 0-2, kwamen de gastheren net voor de thee op gelijke hoogte toen Sten Knol een hoge bal niet goed verwerkte en Okke Schepers kon profiteren: 1-1. 

Domme actie

De tweede helft was amper begonnen of TVC sloeg na een hoekschop opnieuw toe toen Mart Groothuis vanuit de kluts zomaar de 2-1 op het bord zette en DETO weer eens in de achtervolging moest. De ploeg speelde gaandeweg de tweede helft steeds verder naar voren, ook met het risico op de definitieve knock-out, echter het voetballende overwicht werd onvoldoende goed uitgespeeld om nog de gelijkmaker te produceren. Smet op de wedstrijd was de domme actie van Ümran Zambak die de gefrustreerde spits de rode kaart opleverde in de slotminuut van de wedstrijd.

En zo kan het sprookje in Tubbergen nog even voortduren en staan de buren uit Tubbergen na een uitstekende serie samen met VVOG bovenaan in de vierde divisie. DETO blijft door de nederlaag in de onderste regionen en moet proberen daar de komende weken weg te komen door een goede serie neer te zetten en zo de ommekeer te bewerkstelligen. Aan de technische staf de uitdaging om een betere formule te vinden na inmiddels vier nederlagen op rij. Te beginnen komende zaterdag tegen alweer een nieuwe tegenstander, namelijk Be Quick 1887 uit Haren. De aftrap van deze wedstrijd op sportpark ‘Het Midden’ in Vriezenveen is om 14.45 uur.

Afbeelding
Auto dobbert in vijver, voorbijgangers stoppen, niemand meer aanwezig Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Twenterand moedigt inwoners aan om hun huis te isoleren Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Kerstworkshops Educatieve Kruidentuin Vriezenveen Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus verrast door mooie samenwerking RTC en plaatselijk belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en leerlingen basisschool de.. Twenterand Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus aangenaam verrast door mooie samenwerking Plaatselijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en RTC en Fontein.. Nieuws Ingezonden 22 uur geleden