Afbeelding

PKN deelt magazines uit op Israëlzondag

za 30 september 2023 Twenterand

Op de eerste zondag in oktober geeft de Protestantse Kerk Nederland op een bijzondere manier uiting aan haar verbondenheid met Israël. Hierbij wordt aandacht besteed in liturgie door de preek en voorbede en door het uitdelen van verschillende magazines. 

De Israëlzondag werd in 1949, net na de Tweede Wereldoorlog en de vestiging van de staat Israël, door de Hervormde synode ingesteld.  Voor de Israël-zondag zijn drie motieven: Gestalte geven aan de liefde voor het volk Israël, bezinning op de relatie van de Kerk met Israël, gebed voor het volk Israël en de vrede voor Jeruzalem.

Magazines voor alle leeftijden

De Protestantse Kerk biedt ieder jaar een handreiking aan om mensen in de kerk bij de joodse wortels van hun geloof te brengen en mede daardoor het begrip voor en gesprek met joden te bevorderen. In Twenterand worden de magazines aangeboden in de meeste kerken op zondag 1 oktober. Het betreft de magazines Israël Aktueel; een gratis magazine van Christenen voor Israël, gericht op volwassenen. Ook te verkrijgen via www.CVI.nl/krant.  Daarnaast een Bijbelstudiegids via Centrum voor Israël studies te Ede (www.hetcis.nl), Tov Clubmagazine voor basisschoolkinderen en Israëlity, een jongerenmagazine voor Israël  (www.Israelity.nl)  en Whatsapp. 

Gratis

Alle magazines zijn gratis. Een gift wordt gewaardeerd. Abonneren is eenvoudig en er wordt gewerkt met veel QR codes dus digitale aanvullingen en uitleg. Na Israël zondag zijn de magazines nog beschikbaar via Boekhandel de Akker aan het Westeinde 305 in Vriezenveen. Hier worden ook producten verkocht uit Israël van het Israël Product Center, zoals wijn, cosmetica, boeken, kruiden en diverse souvenirs.

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor autobrand in Vroomshoop Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
'Bij Ons Dagkamp' stopt Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Waarderingsactie vrijwilligers ongekend succes Twenterand 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert Westerhaar-Vriezenveensewijk Twenterand Ingezonden 7 dec., 16:12
Afbeelding
Subsidie organisaties per januari 2025 niet beëindigd Hardenberg 7 dec., 14:20