Ellen Gast zet haar bestuurlijke kwaliteiten graag in voor de BBB, die volgens haar de grootste partij gaat worden bij de Tweede Kamerverkiezingen.
Ellen Gast zet haar bestuurlijke kwaliteiten graag in voor de BBB, die volgens haar de grootste partij gaat worden bij de Tweede Kamerverkiezingen. Eigen foto

“BBB is politiek met gezond verstand”

do 28 september 2023 Twenterand

Jarenlang was ze CDA-stemmer, maar inmiddels is ze overtuigd aanhanger van de BoerBurgerBeweging (BBB). Ellen Gast -Geerdink uit Sibculo twijfelt er geen moment aan dat haar stem bij de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november naar de BBB gaat, waarvan ze lid werd. Ze bleek de allereerste.  

Inmiddels is ze ook actief voor de partij. Zo heeft ze onder andere zitting in het Kernteam van Overijssel, dat ondersteunend is bij de landelijke verkiezingscampagne en waarin ze de functie van secretaris vervult. Op basis daarvan is ze momenteel druk met het organiseren van BBB ledenavonden. 

Van alles wat

De 56-jarige Ellen werd geboren in Almelo met, naar eigen zeggen, een moeder uit ‘een rood nest’ en een vader als VVD stemmer. “Als kinderen hebben wij van huis uit van alles een beetje meegekregen. Zo is mijn zus bijvoorbeeld fractievoorzitter van de PvdA Almelo.” Of dat tot familieperikelen leidt? “Nee hoor,” verzekert de Sibculose.

BBB raadslid?

De liefde bracht Ellen op een melkveebedrijf aan de rand van Almelo en door bedrijfsverplaatsing uiteindelijk naar Sibculo, waar ze samen met haar echtgenoot (en 3 kinderen) aan de Boerendijk een melkveebedrijf runt met zo’n 100 koeien en dat ook mag (en zal) blijven doen. “Ik ben een ‘politiek dier’, maar niet politiek actief en ambieer zeker geen carrière in Den Haag. Je moet het vak eerst leren in de gemeente en BBB zit (nog) niet in de raad van Hardenberg,” lacht Ellen. Vooralsnog blijft ze liever haar bestuurlijke kwaliteiten voor de partij inzetten. 

De grootste

De Sibculose is ervan overtuigd dat BBB bij de verkiezingen op 22 november de grootste partij wordt en dat Nederland daar beter van wordt. “Je ziet nu in de verkiezingsprogramma’s van de partijen dat er dankzij Caroline van der Plas al meer aandacht is en komt voor het platteland”. 

Voor ‘gewone man’

Hoewel ze altijd wel enigszins politiek geïnteresseerd was, gingen de haren van Ellen naar eigen zeggen recht overeind staan bij de stikstofcrisis rond 2019. Vooral toen er vanuit Den Haag werd gezegd dat de veestapel moest halveren. “Ik heb toen voor het eerst van mijn leven meegedaan aan een demonstratie in Den Haag. Caroline van der Plas had ik toen al via Twitter in beeld en ben ik intensiever gaan volgen”. Ellen schetst het geluid van de BBB als ‘de stem van de gewone man’ en betwijfelt niet dat het met de BBB aan het roer beter gaat. “Het zal tijd kosten, maar uiteindelijk komt het goed.”

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor autobrand in Vroomshoop Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
'Bij Ons Dagkamp' stopt Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Waarderingsactie vrijwilligers ongekend succes Twenterand 21 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert Westerhaar-Vriezenveensewijk Twenterand Ingezonden 7 dec., 16:12
Afbeelding
Subsidie organisaties per januari 2025 niet beëindigd Hardenberg 7 dec., 14:20