Afbeelding

Koor en samenzangavond

za 30 september 2023 Twenterand

In de Grote Kerk in Vriezenveen wordt op vrijdag 6 oktober door de Bond tegen vloeken een koor-en samenzangavond gehouden. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis. De collecte is bestemd voor de Bond tegen vloeken. 

Aan de koor- en samenzangavond werkt het Noordermannenkoor uit Rijssen mee, dat onder leiding staat van Edwin Velvis. Organist is Bert Roest. Dominee A, Prins uit Vriezenveen verzorgt de overdenking tijdens de bijeenkomst. Dominee Prins was in het verleden voorzitter van de Bond tegen vloeken en is nog altijd erelid van het bestuur.

Het Noordermannenkoor uit Rijssen bestaat sinds 1965. Het telt ruim 110 leden verdeeld over 4 partijen. Sinds september 2013 staat het koor onder leiding van Edwin Velvis uit het Groningse Stedum. Tijdens de bijeenkomst wordt een gevarieerd repertoire gepresenteerd. 

De Bond tegen vloeken organiseert deze avond allereerst om samen te zingen tot Gods eer. Verder informeert de Bond op regionaal niveau donateurs en belangstellenden over het werk van de Bond. De Bond tegen vloeken wil Nederland mooier maken wat betreft taalgebruik. “Vloek- en scheldwoorden zijn lelijk. Gods Naam is heilig en respect richting de medemens is belangrijk,” aldus de organisatie.

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor autobrand in Vroomshoop Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
'Bij Ons Dagkamp' stopt Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Waarderingsactie vrijwilligers ongekend succes Twenterand 21 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert Westerhaar-Vriezenveensewijk Twenterand Ingezonden 7 dec., 16:12
Afbeelding
Subsidie organisaties per januari 2025 niet beëindigd Hardenberg 7 dec., 14:20