De Oekraïense kinderen werden tijdens de sport- en spelochtend bij 'Ons Domein' met open armen ontvangen door 'de Blokstoekers'
De Oekraïense kinderen werden tijdens de sport- en spelochtend bij 'Ons Domein' met open armen ontvangen door 'de Blokstoekers'

“Indrukwekkende dag bij Ons Domein”

ma 5 juni 2023 Twenterand

“Het was een fantastisch gebeuren,” lacht leerkracht Erna van basisschool de Blokstoeke in Westerhaar over de sportochtend, die vrijdag 2 juni bij speeltuin Ons Domein aan de Leidijk door de leerlingen van de groepen 5 en 6 werd georganiseerd voor de groep Oekraïense kinderen, die voor een 7 weken durende vakantie in Westerhaar verblijven.

“Als school streven we naar een sterke persoonsontwikkeling van kinderen door actief Burgerschap. Wij willen de kinderen handvatten bieden om zich te ontwikkelen op het gebied van sociale leefbaarheid, milieu en leefomgeving.  Wij vinden dat de leerlingen van De Blokstoeke kansen moeten krijgen zich actief in te zetten voor ‘de wereld’ hoe groot of klein ze ook zijn,” licht Erna de beweegredenen voor de sport- en spelochtend toe. 

Spelletjes spelen

Na een hartelijk welkomstwoord werden de Oekraïense kinderen uitgenodigd mee te doen aan een spellencircuit, waarbij de leerlingen uit groep 6 de gasten begeleidden. Aansluitend werd de mogelijkheid geboden tot vrij spelen en als afsluiting kregen de gasten een rondleiding door de school. Tussentijds werd gesmuld van poffertjes, verzorgd door leden van de ouderraad. 

Cadeautjes

Om de gasten niet met lege handen ‘naar huis’ te sturen kregen alle Oekraïense kinderen een zelfgemaakte medaille. Ook werden cadeaupakketjes met kopieerpapier en kleurpotloden aangeboden, waar in Oekraïne een groot tekort aan is. De Oekraïense kinderen namen de attenties met een grote glimlach en onder grote dankzegging in ontvangst. 

Indrukwekkende dag

“Ons hoofddoel was de Oekraïense kinderen een onbezorgde, vrolijke dag te bezorgen, maar ook onderling de verbinding te leggen. Dat is in hoge mate gelukt. Iedereen heeft ervaren dat kinderen geen woorden nodig hebben om samen te spelen. Het was een mooie en indrukwekkende dag met stralende gezichten,” stelt juf Erna over de sport- en spelochtend, mede mogelijk gemaakt door een groot aantal (lokale)  sponsoren.

Afscheidslied

Bij het afscheid zongen de Oekraïense kinderen een lied voor hun leeftijdgenootjes, dat bij menigeen tot ontroering leidde. “Een waar kippenvelmoment,” stelt juf Erna. Ook werd de afspraak gemaakt dat de groep, voordat de kinderen naar Oekraïne terugkeren, nog een keer op school de Blokstoeke komt om te ervaren hoe het onderwijs hier gegeven wordt. “Dat gaan we beslist mogelijk maken,” aldus Erna. 

Afbeelding
Kom jij griezelen ?. Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Cursus Luisterend bidden Twenterand 30 sep., 13:47
Afbeelding
Koor en samenzangavond Twenterand 30 sep., 13:43
Afbeelding
PKN deelt magazines uit op Israëlzondag Twenterand 30 sep., 09:18
Afbeelding
Interkerkelijke koffieochtend Twenterand 30 sep., 09:09