Afbeelding

Doe mee met libellen tellen!

wo 7 juni 2023 Twenterand

De Vlinderstichting roept iedereen op mee te doen aan libellen tellen in het telweekend van 9 tot en met 11 juni. “Tijdens de Libellentelling peilen we hoe het gaat met de libellensoorten in onze tuinen. Meedoen is eenvoudig: kijk tijdens het telweekend uit naar libellen in je tuin en geef door wat je ziet,” aldus de organisatie.  

Door het verdwijnen van natuur, klimaatverandering en watervervuiling gaat het met veel libellensoorten niet goed. Door te tellen kunnen we erachter hoe het precies met ze gaat. Dat doen we niet alleen in natuurgebieden, maar ook in de tuin. Vooral in tuinen met een vijver komen libellen veel voor. Jij kunt meehelpen door via www.tuintelling.nl door te geven welke libellen je in jouw tuin ziet. 

Hulp bij het herkennen

Er zijn diverse soorten libellen die je zou kunnen zien, waaronder de gewone pantserjuffer, houtpantserjuffer, lantaarntje, azuurwaterjuffer en de platbuiklibel. Om je te helpen bij het herkennen heeft De Vlinderstichting een aantal herkenningstips op een rij gezet. Ook kun je online libellencursussen volgen. Kijk op www.vlinderstichting.nl/libellen-herkennen.

Resultaten  

Hoeveel libellen zijn er geteld? Met welke soorten gaat het goed en welke zijn zorgwekkend? Wat zijn de verschillen met vorige jaren? De belangrijkste resultaten worden na de telling gepubliceerd op www.tuintelling.nl

Afbeelding
Uitslag bridgen Twenterand 9 minuten geleden
Afbeelding
Vroomshoopse Boys geeft zege uit handen tegen ATC'65 Twenterand 12 minuten geleden
Afbeelding
Kom jij griezelen ?. Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Cursus Luisterend bidden Twenterand 30 sep., 13:47
Afbeelding
Koor en samenzangavond Twenterand 30 sep., 13:43