Afbeelding

Sportlust speelt gelijk tegen Manderveen

do 1 juni 2023 Twenterand

Sportlust Vroomshoop heeft de voetbalcompetitie op tweede Pinksterdag afgesloten met een gelijkspel tegen Manderveen (3-3). 

In de thuiswedstrijd tegen degradant Manderveen had het elftal van trainer Job Lamberink voldoende aan één punt om het gewenste scenario voor de nacompetitie voor lijfsbehoud in de 4e Klasse af te dwingen. In dat geval volgt er volgende week namelijk een thuiswedstrijd. Mede vanwege schorsingen van Dennis Jozic en Dinand Hankamp kregen jeugdspelers Thijs Wekamp, Luuk Bruins en Wout Botter een basisplaats toegewezen. Alle drie toonden in de wedstrijd tegen Manderveen wederom dat ze de selectie voor komend seizoen serieus zullen versterken.

Na een rustige openingsfase was het Sportlust dat na een kwartier spelen de score opende. Anthony van Duiven legde de bal diep op Gijs Kleinheerenbrink, die de bal prachtig uit de lucht plukte en beheerst afrondde. Kort hierna hielp Sportlust de tegenstander terug in de wedstrijd. Naïef balverlies op de zijlijn leidde tot een aanval over de andere kant, welke uiteindelijk goed werd uitgespeeld door Manderveen. In het vervolg van de eerste helft hadden Tim Spoor en Joppe Wekamp goede mogelijkheden om Sportlust weer aan de leiding te brengen maar hun pogingen waren niet succesvol. Het was zelfs Manderveen dat kort voor rust de leiding nam nadat een corner bij de eerste paal werd ingekopt.

Mooiste aanval

Na rust ging Sportlust op zoek naar de gelijkmaker. Na 10 minuten spelen kreeg Joppe opnieuw een uitgelezen mogelijkheid na fraai voorbereidend werk van Luuk maar de doelman stopte zijn inzet. Drie minuten later was het wel raak uit een van de mooiste aanvallen van dit seizoen. Anthony werd aan de rechterkant ingespeeld en liet vallen op Gijs die op zijn beurt Tim langs de lijn diep stuurde. Zonder de bal aan te nemen gaf Tim meteen voor en bij de tweede paal werd wist Joppe met een mooie volley af te drukken. Halverwege de tweede helft kwam Sportlust op 3-2 na wederom een fraaie treffer, ditmaal van Thijs ter Grote. De doelman van Manderveen raakte de bal niet zuiver bij het uittrappen en stond op het moment dat Thijs de bal ontving wat ver voor zijn doel. Thijs bedacht zich geen moment en schoot de bal, die stuiterend op hem afkwam, ineens richting doel waarna de bal precies binnenkant paal binnenviel. In de slotfase beet Manderveen nog een aantal keer van zich af en uit een van de aanvallen werd een kwartier voor het einde de eindstand bepaald op 3-3.

Dat betekent dat Sportlust aanstaande zondag de nacompetitie start met een thuiswedstrijd tegen Langeveen. Bij winst volgt een uitwedstrijd tegen BVV Borne waarna een eventuele finale volgt op neutraal terrein. 

Afbeelding
Afbeelding
Brandweer rukt uit voor autobrand in Vroomshoop Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
'Bij Ons Dagkamp' stopt Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Waarderingsactie vrijwilligers ongekend succes Twenterand 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert Westerhaar-Vriezenveensewijk Twenterand Ingezonden 7 dec., 16:12
Afbeelding
Subsidie organisaties per januari 2025 niet beëindigd Hardenberg 7 dec., 14:20