Afbeelding

PVV Twenterand strijd voor uitstel opvang Oekraïners

za 27 mei 2023 Twenterand

De PVV-fractie heeft signalen en beelden ontvangen van inwoners die meerdere patrijzen hebben gespot in het gebied achter de Sportlaan in Vriezenveen. Het gebied waar het college van B&W van de gemeente Twenterand twaalf chalets gaat plaatsen ten behoeve van de opvang van Oekraïners. 

De patrijs is een beschermde vogel die dus het gebied achter de Sportlaan als leefgebied heeft. “Volgens de gemeente zijn er geen patrijzen, waarbij de gemeente zich baseert op een flora- en faunaonderzoek en de resultaten van een dronevlucht. Omwonenden zien regelmatig patrijzen in het gebied en hebben een aantal patrijzen op beeld gezet. Het is voor de PVV duidelijk dat de patrijs dit gebied als leefgebied heeft aangezien de patrijzen bijna dagelijks worden gezien. Het is dan ook heel goed mogelijk dat de gemeente eerder één of meerdere nesten heeft weggemaaid in dit gebied”, laat Eric Veltmeijer van PVV Twenterand weten.

“Tijdens het laatste debat over het onderwerp Opvang Oekraïners is letterlijk door het college gezegd dat er geen patrijzen zijn. Dit strookt dus niet met de praktijk. Zelfs in een brief van de gemeente aan de omwonenden, die op zaterdag 27 mei bij de mensen op de deurmat belandde, schrijft de gemeente dat er geen patrijzen in het gebied aanwezig zijn. De PVV is van mening, en dan drukken we ons nog netjes uit, dat het college jokt”.. 

De PVV gaat dinsdag 30 mei mondelinge vragen stellen aan het college. De PVV wil graag weten wat de consequenties zijn van het feit dat de opvanglocatie als leefgebied moet worden beschouwd van de beschermde patrijs. Volgens de PVV kan er voorlopig niet begonnen worden met de voorbereidingen om de locatie gebruiksklaar te maken en dus ook niet met het plaatsen van chalets.

“Wanneer de antwoorden van het college niet naar onze tevredenheid zijn, zullen we een motie indienen die in ieder geval moet leiden tot uitstel van de plannen. We overwegen zelfs een motie van wantrouwen in te dienen wanneer we dinsdag merken dat het college willens en wetens de werkelijkheid heeft verdraaid”, laat Erik Veltmeijer weten. 

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor autobrand in Vroomshoop Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
'Bij Ons Dagkamp' stopt Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Waarderingsactie vrijwilligers ongekend succes Twenterand 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert Westerhaar-Vriezenveensewijk Twenterand Ingezonden 7 dec., 16:12
Afbeelding
Subsidie organisaties per januari 2025 niet beëindigd Hardenberg 7 dec., 14:20