Afbeelding

Leadersubsidie voor Beleefpark De Stuve

wo 17 mei 2023 Twenterand

De gemeente Twenterand heeft besloten een door Stichting De Stuve aangevraagde Leader subsidie van maximaal 25.000 euro te verlenen als opstap naar Beleefpark De Stuve in Vroomshoop. 

Met het toekennen van de LEADER-subsidie draagt de gemeente eraan bij dat Stichting De Stuve haar plannen verder kan ontwikkelen. De gemeente laat weten naast deze subsidie geen andere financiële middelen beschikbaar te stellen voor de realisering van een vitaal beleefpark, zoals de stichting dat voor ogen heeft. De gemeente benadrukt in een brief aan de stichting dat er geen garantie kan worden gegeven dat al haar ideeën voor het beleefpark ook echt gerealiseerd kunnen worden. “Dat is mede afhankelijk van de vergunningprocedures”. Ook drukt de gemeente de stichting op het hart om omwonenden, grondeigenaren en andere partijen goed mee te nemen in de planvorming. Burgemeester en wethouders laten tegelijk weten het enthousiasme en de inzet van de stichting zeer te waarderen. 

IJsbaan

Met de realisering van DeStuve wordt een multifunctioneel park beoogd, voor iedereen die wil bewegen en recreëren. Veel activiteiten zullen voor meerdere doelgroepen worden aangeboden. Het project wordt gefaseerd uitgevoerd. Als eerste wordt de bestaande ijsbaan, die nu door klimaatveranderingen te weinig inzetbaar is, omgebouwd naar een moderne baan met speciaal asfalt, die met al een paar graden onder nul kan worden voorzien van een laagje ijs. De rest van het jaar wordt de warmte van het speciale asfalt gebruikt voor verwarmen van het naastgelegen zwembad. De baan kan de rest van het jaar ingezet worden voor skeeleren, atletiek enzovoorts. Het binnenterrein wordt voorzien van een gravel laag met multifunctionele belijning, zodat deze geschikt is voor diverse (bal)sporten. Het betreft een samenwerking met de gebruikers van het terrein: IJsclub Vroomshoop, Kabouterpad en Aquapark De Zandstuve. 

Afbeelding
Open dag Belevingshuus Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Autismecafé in Bibliotheek Westerhaar Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
Oud Papier actie SDG Westerhaar Twenterand Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Doe mee met libellen tellen! Twenterand 7 jun., 11:59
Afbeelding
Rondje Tuinen Twente Twenterand 7 jun., 11:52
Afbeelding
Opvang Oekraïners Hardenberg 7 jun., 11:06
Afbeelding
BoekStartdag in Bibliotheek Vriezenveen groot succes Hardenberg 7 jun., 10:43
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 7 jun., 10:27