Afbeelding
Gert Stegeman

Muziek verbindt Twenterand

zo 4 juni 2023 Twenterand

“We komen haast tijd te kort om overal te zijn, maar het is prachtig! Dat moeten jullie vaker doen”. Ilse en Dick Bouwhuis uit Vroomshoop genoten zaterdagmiddag 3 juni volop van deze muzikale trip door Twenterand, gezamenlijk georganiseerd door Theater Turf en Het Punt. Onder de noemer ‘Muziek Verbindt Twenterand’ hebben de twee cultuurgroepen een tocht door de gemeente georganiseerd, waar op zes plekken muziek, verpozing en wat lekkers te krijgen was. Natuurlijk hielp het mooie weer ook mee, maar de animo voor een dergelijk evenement bleek groot.

Er kon gekozen worden uit drie routes om te starten: bij de Greftenhoeve op de Pollen, waar de Gaudi Musiker met de Steirische harmonica en gitaar de muziek verzorgden, bij galerie/boerderij Dekker in Westerhaar met zanger Richard Hoekstra en bij de Peddemorsboerderij in Vriezenveen. Hier was de bluesgroep The Vintage Brothers te horen.

Vandaar ging het richting theater Het Punt met Cast & Crew, de RK kerk aan de Geerdijk waar het popkoor SING-IT! onder meer een mooie ABBA-medley liet horen en de afsluiter was bij restaurant De Swaen in Den Ham. Hier speelde de band Cartoon songs van onder meer Daniel Lohues, waarbij het publiek op het terras op de brink zat te genieten.

Nog even lichtelijk paniek bij de organisatie toen de avond tevoren het duo El Jackson af moest zien van de komst naar Twenterand wegens een sterfgeval in de familie. Gelukkig hadden ze zelf al voor vervanging gezorgd en zanger/gitarist Richard Hoekstra nam de honneurs prachtig waar. 

De vrijwilligers kregen vaak verrassende positieve reacties te horen. “Ik heb zelfs van een bezoeker een fooi van tien euro gekregen omdat het zo mooi was”, zei vrijwilliger Joost van der Wiel. En bezoekster Annetta Overweg vond dat alles ‘zo mooi geregeld was’. Ook gaf zij een tip: “Volgende keer wel zorgen voor een routebeschrijving. Een plattegrondje van Twenterand waar de muzieklocaties zijn. Dat is wel gemakkelijker”. En dit werd vaker gehoord. Want er kwamen ook mensen vanuit andere windstreken die nooit geweest zijn in Twenterand. Dan is het wel eens zoeken naar plekken waar opgetreden wordt.Vrijwel iedereen kwam met de fiets naar de locaties, die dus met geadviseerde routes allemaal met elkaar in verbinding stonden, waarbij de muziek centraal stond. Theater Turf en Het Punt kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Uitslag bridgen Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Vroomshoopse Boys geeft zege uit handen tegen ATC'65 Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Kom jij griezelen ?. Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Cursus Luisterend bidden Twenterand 30 sep., 13:47
Afbeelding
Koor en samenzangavond Twenterand 30 sep., 13:43