Afbeelding

SDO ontdoet zich van Rivalen

vr 5 mei 2023 Twenterand

Woensdagavond 3 mei speelde korfbalvereniging SDO een thuiswedstrijd tegen de rode lantaarndrager, Rivalen uit Doesburg. Met een zege in deze doordeweekse confrontatie zouden de Westerhaarders verder afstand kunnen nemen van de degradatiestreep. De Doesburgse bezoekers waren bij aanvang van dit duel nog puntloos. De vorige wedstrijd tussen de ploegen in Doesburg werd gewonnen door de Tukkers met 8-13. SDO won deze wedstrijd van Rivalen met 12-7. 

Om 20.30 uur floot leidsman Moed het duel in. SDO was vanaf het beginsignaal de bovenliggende partij maar grossierde in het missen van kansen. Rivalen wist nauwelijks mogelijkheden te creëren. Hierdoor duurde het even voordat de eerste vakwisseling plaatsvond bij een stand van 1-1. Vervolgens slaagde SDO erin om een gaatje te slaan naar 4-1.

Voorsprong

Rivalen vond na een kwartier de aansluiting met twee treffers, 4-3. In het restant van het eerste bedrijf continueerde SDO de voorsprong, maar kwam niet echt los van de bezoekers uit Gelderland. Na een half uur gingen de ploegen rusten bij een 7-5 tussenstand.

Overwicht

Na de korfwisseling verdubbelde SDO de marge naar 9-5. Rivalen probeerde te counteren, maar de degradatiekandidaat was niet bij machte om terug te komen in de wedstrijd. Wel maakten de bezoekers het de thuisploeg lastig. De oranje-formatie speelde matig, maar behield toch het overwicht. Tien minuten voor het einde was het 10-7 in het voordeel van de SDO’ers. In de slotfase deden beide ploegen nog een duit in het zakje. 

Belangrijke overwinning 

Een moeizame maar ook belangrijke overwinning voor SDO. De ploeg van Marco Groothuis neemt hiermee definitief afscheid van de degradatiezone, ook al is de ploeg in theorie nog niet helemaal veilig. De Oranjehemden stegen zelfs naar de derde plek, zij het met één duel meer gespeeld dan de rest. Voor Rivalen is degradatie een feit.

Op 13 mei speelt SDO haar volgende wedstrijd. In Elim neemt de ploeg het op tegen Elko, met wie de Westerhaarders nog een appeltje te schillen hebben. Dit duel begint om 10.15 uur.

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor autobrand in Vroomshoop Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
'Bij Ons Dagkamp' stopt Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Waarderingsactie vrijwilligers ongekend succes Twenterand 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert Westerhaar-Vriezenveensewijk Twenterand Ingezonden 7 dec., 16:12
Afbeelding
Subsidie organisaties per januari 2025 niet beëindigd Hardenberg 7 dec., 14:20