Afbeelding

PVV Twenterand wil debat over opvang Oekraïners Sportlaan

za 25 maart 2023 Twenterand

De PVV Twenterand is ontstemd over het feit dat de gehele gemeenteraad én de inwoners van Vriezenveen buitenspel zijn gezet door het college. Het college heeft de gemeenteraad pas op woensdag 22 maart jl. geïnformeerd over de locatiekeuze Sportlaan Vriezenveen zodat raadsleden geen tijd meer hadden om een debat over deze locatie aan te vragen voor de raadsdebatten op 11 en 12 april 2023. 

Na gesprekken met omwonenden en een bezoek aan het sportveldje aan de Sportlaan in Vriezenveen is het voor de PVV duidelijk geworden dat deze locatie totaal ongeschikt is om Oekraïners op te vangen. 

Erik Veltmeijer, fractievoorzitter: ‘De omwonenden zijn niet tegen de opvang in het algemeen, maar vinden deze locatie niet geschikt. En wij zijn het met de bewoners eens. Zo eens, dat we ons zelf de vraag stellen wie dit in hemelsnaam heeft bedacht. Wie dit heeft bedacht, heeft totaal geen inlevingsvermogen en oog voor de bewoners in dit gebied. Wat je nu ziet is dat de gemeente een discussie uit de weg gaat met inwoners en de gemeenteraad. In plaats van een avond in Het Punt met alle bewoners is er nu een inloopavond georganiseerd voor bewoners, die gespreid zullen komen. Een discussie wordt zo gemeden. En de raad heeft geen enkele mogelijkheid om met het college in debat te gaan over de locatiekeuze. Het is overvaltactiek en moreel verwerpelijk. De democratie is ver te zoeken. Vandaar dat we aan alle fractievoorzitters steun hebben gevraagd om op 11 of 12 april aanstaande het gesprek aan te gaan met het college, waarbij bewoners ook kunnen inspreken. Tot dinsdagmorgen 12.00 uur hebben zij te tijd om ja of nee te zeggen tegen ons verzoek. Komt dat debat er, dan moeten de plannen voor deze locatie tijdelijk stop gezet worden totdat duidelijk is geworden wat de raad besloten heeft”. 

Afbeelding
Subsidie voor nieuwe sport- en beweegactiviteiten Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sadiki organiseert kerstpakkettenactie Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Vroomshoopse Boys en hoofdtrainer Robert Bosma langer met elkaar verbonden Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Kerstzangavond 16 december Hoge Hexel Hardenberg Ingezonden 4 dec., 21:30
Afbeelding
Geweldig pieten spektakel tijdens Mega Pieten Festijn in Westerhaar Twenterand Ingezonden 4 dec., 16:23