Afbeelding
Gert Stegeman

Twenterand viert Boomfeestdag

wo 15 maart 2023 Twenterand

Vandaag, woensdag 15 maart, is officieel de afsluiting van het Boomfeestseizoen. Het Boomfeestseizoen loopt jaarlijks van 15 november tot 15 maart, de ideale periode om nieuw groen aan te planten. Ter gelegenheid van de afsluiting van Boomfeestdag hield de gemeente Twenterand vanochtend, samen met de leerlingen van groep 7 van Basisschool de Regenboog in Vriezenveen, een boomfeestdag. Er werden bomen en planten geplant bij de nieuwbouwwoningen aan de Schout Doddestraat.

Aan de Schout Doddestraat zijn acht levensloopbestendige woningen gebouwd die onderdeel zijn van de nieuwe woonwijk Mozaïek.  Het planten van de bomen en planten in de strook voor de woningen was de laatste actie voor de afronding van dit project. De nieuwe woonwijk Mozaïek is een groene en duurzame wijk. Zo is er een wadi aangelegd waarin regenwater wordt opgevangen om wateroverlast te voorkomen. Daarnaast is de wijk ingericht met bloemen, planten en de bomen. Dit ziet er prachtig uit en heeft ook veel andere voordelen. Zo zorgen de bomen en planten voor verkoeling in de straat wanneer het warm is. De bladeren geven schaduw, beschermen de grond tegen de brandende zon en zorgen voor verdamping. Verder biedt het groen voedsel en een schuilplaats aan vogels en insecten. 

De Boomfeestdag in Twenterand begon woensdagochtend in de raadszaal met een korte les over vergroening en het planten van de bomen en planten. Na een gezonde traktatie gingen de leerlingen samen met wethouder Arjan Hof naar buiten om de handen uit de mouwen te steken. Rond 11.00 uur werd de boomfeestdag afgesloten met de onthulling van een herinneringspaaltje. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Auto dobbert in vijver, voorbijgangers stoppen, niemand meer aanwezig Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Twenterand moedigt inwoners aan om hun huis te isoleren Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Kerstworkshops Educatieve Kruidentuin Vriezenveen Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus verrast door mooie samenwerking RTC en plaatselijk belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en leerlingen basisschool de.. Twenterand Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus aangenaam verrast door mooie samenwerking Plaatselijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en RTC en Fontein.. Nieuws Ingezonden 22 uur geleden