Burgemeester Broekhuizen kwam met een mooi felicitatiepakket naar het diamanten paar.
Burgemeester Broekhuizen kwam met een mooi felicitatiepakket naar het diamanten paar. Eigen foto

Diamanten paar viert het leven

ma 13 februari 2023 Twenterand


John en Stien van Braam trouwden op 2 februari 1963 in het gemeentehuis van Den Ham. Een mooie reden voor burgemeester Hans Broekhuizen om het diamanten bruidspaar van harte te feliciteren namens het gemeentebestuur. En dus ging de burgemeester op de koffie bij de Van Braams, met een mooi felicitatiepakket onder de arm.

John (79) werd geboren op Midden-Java, een provincie in Indonesië. De wieg van Stien (83) stond in Den Ham. De twee hebben elkaar in de jaren zestig op het werk in Almelo ontmoet. John was werkzaam als voorwerker bij Egger en Stien deed daar haar werkzaamheden op de planningsafdeling. Via stiekeme briefjes liet John weten dat hij Stien een leuke dame vond. “Na 60 jaar vind ik dat nog steeds”, lacht John.

Voorgangers


Het geloof speelt een grote rol binnen het gezin Van Braam. In Den Ham en omstreken staat het echtpaar bekend als voorgangersechtpaar van de Evangelische gemeente Hebron. Het stel woont op een prachtige plek, naast het Witte Kerkje in Geerdijk. Onlangs hebben John en Stien besloten een stapje terug te doen. Maar nog steeds zijn ze nauw betrokken bij de diensten, de bijbelstudies en de zangavonden die vanuit de gemeente worden georganiseerd.

Reizen


Naast het geloof gaat het echtpaar graag op reis. Samen hebben ze een groot deel van de wereld gezien. “Vier jaar geleden hebben we samen met onze zoon en dochter een reis gemaakt naar Indonesië. Terug naar het dorp waar mijn roots liggen. Dit was erg bijzonder om te doen. We zijn dankbaar dat we dit samen als gezin mochten beleven”, vertelt John.

Dankbaar


Een stapje terug doen betekent niet dat het echtpaar Van Braam minder druk is. “We zijn elke dag volop bezig, we maken graag muziek of lezen een goed boek. John mag graag koken en hij schrijft momenteel een boek over zijn kinderjaren. Samen met onze kinderen en zes kleinkinderen vieren we het leven en zijn we dankbaar voor elke dag samen”, besluit Stien.

Afbeelding
Peatminers houden hun jaarlijkse potgrondactie Twenterand 57 minuten geleden
Afbeelding
Bestuurders Vechtstromen bespreken verkiezingsuitslag Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere tentoonstelling in Den Ham Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
De Akker helpt goede initiatieven op weg Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe kansen voor Twenterand Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Johan van Dijk memorial Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Inzameling oud papier en oud ijzer Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Auto beland in sloot tussen Vriezenveen en Almelo Twenterand 6 uur geleden