Afbeelding

Enthousiaste deelname bij schooldamtoernooi

ma 23 januari 2023 Twenterand

De leerlingen van de groepen vijf tot en met acht van obs de Blokstoeke in Westerhaar mochten vrijdag 20 januari de degens kruisen in het kader van het schooldamtoernooi. Een week eerder hadden de leerlingen van de Westerhaarse school met belangstelling deelgenomen aan een interactieve les, waarin de basisbeginselen van de damsport werden uitgelegd door Gil Salomé en Frank Schippers.

Na een korte introductie en herhaling van de spelregels, werden de enthousiastelingen vrijdag in poules ingedeeld. Er werd in drie rondes fel gestreden om de bovenste plekken in de poule. “Hoe gaaf is het dan om trotse glimlachen en soms zelfs verwondering op het gezicht van de kinderen te zien als er mooie zetten worden uitgevoerd én kinderen hun felbegeerde beker en medaille in ontvangst te zien nemen. En tevens is het mooi om te zien hoe kinderen na een tegenslagje van een verliespartij hun rug rechten en vol goede moed verder gaan. Als organisatie is het ook mooi om te zien en ervaren hoe goed de juffen doorgaans de klas onder controle hadden, waardoor het toernooi en het les geven vlekkeloos konden plaatsvinden. Groot compliment daarvoor. Ook dank en compliment voor de constructieve communicatie vanuit de damclub met de school,” aldus de organiserende damclub Witte van Moort, dat met name ook de gemeente Twenterand dankbaar is voor de structurele steun die men ervaart om de denksport actief in de breedte te blijven uitoefenen. “Niet zonder reden, want een gezond stel hersenen verbetert het werkgeheugen, aandacht en het probleemoplossend vermogen voor zowel kids als volwassenen”, aldus Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie.

Damclub Witte van Moort wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het scholendamtoernooi. “Ben je enthousiast geworden? Voor de kids is er de kans om vrijblijvend en kosteloos langs te komen op de vrijdagavonden van 18.30 uur tot 19.30 uur. Volwassenen zijn donderdag vanaf 20.00 uur van harte welkom. Voor scholen/bedrijven, die ook interesse hebben aan een dynamisch toernooi en kennismaking met de damsport, laat u het ons weten,” aldus Witte van Moort. 

Afbeelding
Auto dobbert in vijver, voorbijgangers stoppen, niemand meer aanwezig Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Twenterand moedigt inwoners aan om hun huis te isoleren Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Kerstworkshops Educatieve Kruidentuin Vriezenveen Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus verrast door mooie samenwerking RTC en plaatselijk belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en leerlingen basisschool de.. Twenterand Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus aangenaam verrast door mooie samenwerking Plaatselijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en RTC en Fontein.. Nieuws Ingezonden 22 uur geleden