Afbeelding

Geniet van ‘Muziek verbindt Twenterand’

do 9 februari 2023 Twenterand

Op zaterdag 3 juni kunt u in gemeente Twenterand genieten van muziek met het evenement ‘Muziek verbindt Twenterand’. Dit evenement vindt van 13.00 tot 18.00 uur plaats op zes verschillende locaties in gemeente Twenterand.

‘Muziek verbindt Twenterand’ wordt georganiseerd door Theater Turf uit Vriezenveen en Theater Het Punt uit Vroomshoop. “’Muziek verbindt Twenterand’, heeft voor ons twee betekenissen. Muziek moet zorgen voor verbinding voor de bevolking van Twenterand. Maar muziek verbindt ook de twee theaters. We gaan als twee theaters samenwerken bij dit project”, vertelt Jan van der Borght, namens Theater Turf. ”Sinds enige tijd worden de programma’s afgesteld op elkaar en vindt er een gezamenlijke preview avond plaats in het begin van het theaterseizoen”, laat Marion Palstra namens Theater het Punt weten. “Dit project wordt de eerste ‘echte’ samenwerking”, vult Marina Arbouw namens Theater Turf aan. In de toekomst hopen beide theaters jaarlijks een gelijksoortig evenement gezamenlijk te organiseren. “We willen ‘gewoon Twenterand’ zijn. Als theaters zijn we geen concurrenten van elkaar. We hopen door deze samenwerking dat mensen uit Vriezenveen een bezoek brengen aan theater Het Punt in Vroomshoop, maar ook andersom.”

Keuze muziek heel breed

De volgende artiesten zijn op de volgende locaties te zien: Vintage Brothers, Peddemorsboerderij in Vriezenveen; Gaudi Musiker, Greftenhoeve in de Pollen; El Jackson, Galerij Dekker in Westerhaar; Sing-It Kerk in Geerdijk; Cast & Crew in Het Punt in Vroomshoop; Cartoon bij De Swaen in Den Ham. Elke groep treedt drie keer een half uur op. “De keuze van de muziek is heel breed van popkoor tot Oostenrijkse muziek. Dat maakt het juist leuk”, vertelt Marina.

Drie routes

Marion: “We hebben geprobeerd om heel gemeente Twenterand erbij te betrekken en in elk dorp een leuke locatie te vinden”. “Er is deze middag keuze uit drie routes. Als je de routes volgt komt je langs alle locaties. De afstanden zijn haalbaar. Je kunt afwijken van de routes omdat je geen interesse hebt in een bepaalde muzikale groep. Bij afwijking van de route kunnen de deelnemers op het meegegeven schema, dat ze bij de start krijgen, zien hoe laat op welke plaats een optreden is. Het startpunt kan ook zelf gekozen worden. Het Punt en De Swaen zijn buitenlocaties. Maar we blijven afhankelijk van het weer”, vult Jan aan. “De meeste artiesten komen uit de regio, hier is bewust voor gekozen. Muziek verbindt niet alleen de locaties, maar ook de onderling gemaakte muziek”. Gemeente Twenterand heeft een subsidie beschikbaar gesteld uit het kernbudget. “Gemeente Twenterand is voor ‘echt’ samenwerken. En het project wordt omarmd door de gemeente”, vertelt Jan.

Evenement is laagdrempelig

Op de vraag wat is het doel van dit project antwoordde de dames en heer het volgende: “We willen meer mensen laten kennismaken met muziek en het theater. Met dit evenement kunnen we misschien bezoekers over de streep trekken om een bezoek te brengen aan één van beide theaters.

Iedereen kan zelf bepalen welke muziek men kiest. We houden het op deze manier laagdrempelig. De entree voor ‘Muziek verbindt Twenterand’ is vijf euro en kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree. Onderweg is er een hapje en een drankje. Op deze manier is het leuk om als familie deel te nemen. De kosten zijn dan maar tien euro. We hopen op ongeveer 250 bezoekers.”

Gewoon geweldig

Wat maakt het evenement leuk? “Het is gewoon geweldig. Ik vind het heel leuk, ik hou van verbinden. Muziek is leuk en ik hoop op een mooie Lentedag. En het is mooi dat iedereen mee kan doen. Ik zie het al helemaal voor mij, ouders met kinderen. Kinderen moeten in het theater stil zitten op een stoel, en nu kunnen ze zich vrij bewegen.”

Kaarten voor ‘Muziek verbindt Twenterand’, kunt u online bestellen via www.welkombijhetpunt.nl

Afbeelding
Auto dobbert in vijver, voorbijgangers stoppen, niemand meer aanwezig Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Twenterand moedigt inwoners aan om hun huis te isoleren Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Kerstworkshops Educatieve Kruidentuin Vriezenveen Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus verrast door mooie samenwerking RTC en plaatselijk belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en leerlingen basisschool de.. Twenterand Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus aangenaam verrast door mooie samenwerking Plaatselijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en RTC en Fontein.. Nieuws Ingezonden 23 uur geleden