Afbeelding

Emma de Nooij is Mbo Uitblinker 2022 van ROC van Twente

di 6 december 2022 Twenterand

Emma de Nooij (19) uit Oldenzaal heeft de finale gewonnen van de Mbo Uitblinker verkiezing 2022. Jesse Wissink (17) uit Markelo werd tweede en Jennyca Herik (18) uit Enschede derde.

Winnares Emma mag aankomend jaar de titel Mbo Uitblinker 2022 dragen en gaat namens ROC van Twente meedoen aan de landelijke verkiezing van Mbo‘ers Pakken Aan. Daar maakt ze kans om landelijk ambassadeur van het mbo te worden. Emma: “Ontzettend bedankt allemaal voor deze prijs! Ik hoop dat ik het landelijk ga waarmaken om een goede ambassadeur te zijn. Ik wil gaan laten zien dat je je talent kan ontwikkelen op het mbo en dat mbo’ers daarom de beste vakmensen zijn. Ik heb er zin in!”

Finale 

Na wekenlang online campagne voeren, vond woensdagmiddag 30 november de finale plaats in de Gieterij in Hengelo. Emma, Jesse en Jennyca, eerder geselecteerd door de vakkundige jury, vertelden in een pitch wie zij waren en waarom juist zij het mbo goed kunnen vertegenwoordigen. De jury koos Emma tot winnares ‘omdat ze lef toont en een enorme drive laat zien die je nodig hebt op een landelijk podium’. Het duurde iets langer dan gepland voordat de jury de winnaar bekend maakte. “Jennyca wil opkomen voor jongeren in het onderwijs en Jesse sprak overtuigend over ondernemen in het mbo. Allemaal belangrijke thema’s”, aldus Van der Vegt. “Emma staat stevig in haar schoenen en motiveert anderen doelgericht te zijn en je talenten te ontwikkelen op het mbo. We verwachten dat haar deelname aan Mbo’ers pakken aan indruk zal maken.”

Jury

De drie genomineerde uitblinkers werden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Iris van der Putten (Mbo Uitblinker 2021), Dimitri van Dillen (docent van het jaar 2022) en John van der Vegt (voorzitter College van Bestuur). Het juryoordeel werd samengevoegd met de online stemmen, die ze verzameld hebben tijdens de campagne.

Landelijk ambassadeurschap 

Jaarlijks nomineert ROC van Twente drie studenten voor de Mbo Uitblinker verkiezing. Mbo Uitblinkers zijn studenten die tijdens hun opleiding of bpv-periode bijzonder hebben gepresteerd. Emma, Jesse en Jennyca verdienden het om dit jaar om in de ‘spotlights’ te staan. Emma vertegenwoordigt aankomend jaar ROC van Twente in de landelijke wedstrijd van Mbo’ers Pakken Aan, een initiatief van de MBO Raad. De winnaar van de landelijke verkiezing mag zich een jaar lang mbo ambassadeur van Nederland noemen. Hierbij gaat de mbo ambassadeur in gesprek met ministers en wethouders en treedt op in televisieprogramma’s met als doel: het onderwijs te blijven ontwikkelen en het mbo op de kaart te zetten.

Afbeelding
Auto dobbert in vijver, voorbijgangers stoppen, niemand meer aanwezig Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Twenterand moedigt inwoners aan om hun huis te isoleren Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Kerstworkshops Educatieve Kruidentuin Vriezenveen Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus verrast door mooie samenwerking RTC en plaatselijk belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en leerlingen basisschool de.. Twenterand Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus aangenaam verrast door mooie samenwerking Plaatselijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en RTC en Fontein.. Nieuws Ingezonden 22 uur geleden