Afbeelding

Sportlust speelt gelijk bij SV Enter

ma 21 november 2022 Twenterand

Vier doelpunten van Dennis Jozic leveren voetbalvereniging Sportlust Vroomshoop één punt op in Enter. In de uitwedstrijd tegen SV Enter speelde Sportlust met 4-4 gelijk op zaterdag 19 november.

Na twee opeenvolgende nederlagen was het voor het elftal van trainer Job Lamberink hoog tijd om weer een resultaat te boeken. Dat moest dan gebeuren in de uitwedstrijd tegen SV Enter, de enige tegenstander uit deze competitie die Sportlust de afgelopen jaren vaker tegenkwam. De laatste ontmoeting in Enter leverde een doelpuntenfestijn op waarbij Sportlust met 5-4 aan het kortste eind trok. Ook zaterdag vielen er maar liefst acht doelpunten welke keurig over beide teams werden verdeeld.

Een terugkerend probleem dit jaar is dat Sportlust vaak matig aan de wedstrijd begint en dat was vandaag niet anders. Na acht minuten lag de bal al in het doel van Vroomshoop. Na balverlies op het middenveld konden twee spelers van Enter op het doel van Lars Gritter af en na een tikje breed werd eenvoudig afgerond. Na 25 minuten liet Dennis Jozic zich voor het eerst gelden. Met een mooi schot van afstand bracht hij Sportlust op gelijke hoogte. Hierna was Enter weer dreigend maar zij zagen een doelpunt afgekeurd worden door buitenspel en een volgende aanval eindigde met een schot op de paal. Tien minuten voor rust was het Antony van Duiven die met een snelle ingooi Dennis aan het werk zette. Na een mooie combinatie met Toon van Dam kwam Dennis in scoringspositie en hij rondde koelbloedig af. Sportlust kwam steeds beter in de wedstrijd en Dennis was een plaag voor de verdedigers van Enter. Met een schitterende pegel van afstand leek hij zijn hattrick compleet te maken maar de bal belandde op de lat. Een minuut later werd het echter alsnog 1-3. Dennis was als eerste bij een steekpass van Toon en na een lange sprint kon hij de bal langs de uitkomende doelman tikken.

Tweede helft

Met een 1-3 ruststand zat Sportlust op rozen, maar door een mindere start van de tweede helft was de voorsprong al snel als sneeuw voor de zon verdwenen. Binnen een minuut na rust wist Enter de 2-3 te scoren na een vlot lopende aanval. Dennis was niet de enige spits die vandaag in vorm was, zijn collega Tim van Otten toonde ook zijn klasse. Na een slalom door de verdediging van Vroomshoop scoorde hij de 3-3 en halverwege de tweede helft bracht hij Enter aan de leiding met een knap schot in de verre kruising. Door de achterstand moest Sportlust weer meer in de aanval en voor de vierde keer deze middag wist Dennis het net te vinden. Anthony van Duiven gaf een wippertje over de verdedigers, Dennis wist de bal te controleren en kon vervolgens afwerken. In de laatste tien minuten gingen beide teams nog op zoek naar de overwinning. Gijs Kleinheerenbrink had de winnende treffer op zijn schoen liggen maar de doelman wist een doelpunt te voorkomen. Toen Enter in de blessuretijd de aanval zocht gingen de gedachten terug naar de vorige ontmoeting waarbij Enter in de blessuretijd de 5-4 scoorde. Het was echter Lars Gritter die met een prachtige save wist te voorkomen dat dit scenario zich herhaalde want hij tikte de bal weg uit de kruising. Na een enerverende wedstrijd floot de scheidsrechter voor het laatst waardoor de wedstrijd in 4-4 eindigde.

Volgende week zal Sportlust op het eigen sportpark aantreden tegen La Premiere uit Almelo. Met Dennis Jozic in topvorm gaat Sportlust dan op jacht naar drie punten.

Afbeelding
Subsidie voor nieuwe sport- en beweegactiviteiten Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sadiki organiseert kerstpakkettenactie Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Vroomshoopse Boys en hoofdtrainer Robert Bosma langer met elkaar verbonden Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Kerstzangavond 16 december Hoge Hexel Hardenberg Ingezonden 4 dec., 21:30
Afbeelding
Geweldig pieten spektakel tijdens Mega Pieten Festijn in Westerhaar Twenterand Ingezonden 4 dec., 16:23