V.l.nr.r.: Stef Lamberink (penningmeester), Carolijn Wörner , Alwin Hoogenkamp, Inge Kamphuis, Riëtte Makkinga (secretaris), Eddie Westerik, Herman Lutke Veldhuis,  Gerwin Breukelman en Hans Nieboer.
V.l.nr.r.: Stef Lamberink (penningmeester), Carolijn Wörner , Alwin Hoogenkamp, Inge Kamphuis, Riëtte Makkinga (secretaris), Eddie Westerik, Herman Lutke Veldhuis, Gerwin Breukelman en Hans Nieboer. Daniëlle Bosch

Aquapark is weer ‘in topconditie’

do 6 oktober 2022 Twenterand

Na dreigende verloedering in 2017 is het Aquapark De Zandstuve in Vroomshoop anno 2022 een financieel gezonde stichting, het park wordt gedragen door de bevolking en steeds meer bezoekers vinden de weg naar deze topvoorziening. Die conclusie werd woensdag 5 oktober getrokken tijdens de bestuursvergadering van de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop. 

Tijdens de vergadering werd met tevredenheid teruggeblikt op een enerverende periode. Begin 2017 werd op verzoek van de lokale Dorpsraad een zevental vrijwilligers uit Vroomshoop en Geerdijk bereid gevonden de kar van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop te gaan trekken en duwen. Het toenmalige gemeentelijk openluchtzwembad De Zandstuve dreigde te verloederen en was dringend aan een opwaardering toe. Voorzitter Herman Lutke Veldhuis, secretaris Riëtte Makkinga, penningmeester Stef Lamberink en de medebestuursleden Gerwin Breukelman, Alwin Hoogenkamp, Hans Nieboer en Carolijn Wörner sloegen de handen ineen en gingen ervoor. Er werd een vijf jaren beleidsplan vastgesteld en uitgevoerd om opwaardering van het Aquapark vorm en inhoud te geven.

Opwaardering

Al spoedig werd een gelijknamige stichting een feit en het bestuur ging aan het werk. Onder meer werden naamgeving zwembad, veelkleurige entreeborden, kobaltblauwe relaxstoelen, schaduwdoeken en zitbanken gerealiseerd. De komst van een prachtige familieglijbaan bij het 50 meter bassin werd een feit en tenslotte volgde een aansprekend en eigentijds spraypark voor de allerkleinsten, waarbij ook gerichte aandacht voor gebruik door kinderen met een beperking.

Voor al die voorzieningen moest in relatief korte tijd zo’n 175.000,00 euro bijeengebracht worden.  De gemeente Twenterand stond als eigenaar ook financieel achter het project. Daarnaast leverde externe fondswerving ook de nodige bedragen op. Middenstand, bedrijfsleven en ook de bevolking van Vroomshoop liet zich niet onbetuigd. Acties als grote bingo’s, inleveren van statiegeldflessen, hamburgers, sushi, een Spiekerkwiet benefiet en het bakken van cup cakes brachten ook veel geld in het laatje. Ook de inzet van coördinator Ramon Talen en zijn vele vrijwilligers bij het winkeltje op het Aquapark met verkoop van snoep, ijs en frisdrank enzovoorts was bewonderenswaardig en leverde een mooi bedrag voor de stichting op.  Penningmeester Stef Lamberink kon per saldo dan ook melding maken van een financieel gezonde stichting. De uitstekende opbrengst van de clubsupport-actie 2022 van de Rabobank Noord en West Twente van 1715,90 euro kon op het laatste moment nog ingeboekt worden.

Afscheid

Tijdens de laatste bestuursvergadering namen de senior-bestuursleden en medeoprichters Herman Lutke Veldhuis en Hans Nieboer (PR) afscheid. De jongere opvolgers Inge Kamphuis en Eddie Westerik werden de afgelopen periode ingewerkt als bestuursleden en werden 5 oktober als zodanig benoemd. Inge Kamphuis werd als nieuwe voorzitter gekozen in de plaats van Herman Lutke Veldhuis. Het verjongde bestuur heeft voldoende plannen om het Aquapark de Zandstuve Vroomshoop de komende tijd nog verder te verfraaien.

Afbeelding
Auto dobbert in vijver, voorbijgangers stoppen, niemand meer aanwezig Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Twenterand moedigt inwoners aan om hun huis te isoleren Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Kerstworkshops Educatieve Kruidentuin Vriezenveen Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus verrast door mooie samenwerking RTC en plaatselijk belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en leerlingen basisschool de.. Twenterand Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus aangenaam verrast door mooie samenwerking Plaatselijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en RTC en Fontein.. Nieuws Ingezonden 23 uur geleden