De leerlingen van groep 1/2A van de Blokstoeke werden op Dierendag vergezeld van hun lievelingsknuffels.
De leerlingen van groep 1/2A van de Blokstoeke werden op Dierendag vergezeld van hun lievelingsknuffels. Juf Lindy

Leerzame Dierendag bij De Blokstoeke

di 4 oktober 2022 Twenterand

Wereldwijd wordt op 4 oktober extra aandacht besteed aan dieren. Zo ook bij de openbare basisschool De Blokstoeke in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Met name in groep 1/2A en B was er op Dierendag een mengeling te zien van de meest bijzondere ‘dieren’, variërend van een tijger en een giraf tot een beer of een aap.

Mede op basis van de wetenschap dat er veel mensen zijn met een allergie kozen de kleuterjuffen ervoor geen levende dieren mee naar school te nemen, maar de lievelingsknuffels van de kinderen tijdens dierendag in het zonnetje te zetten. 

Gevarieerd gezelschap

Dat idee leverde 4 oktober een bont gezelschap op dat in de schoolklas te zien was. Zo nam kleuter Harley bijvoorbeeld zijn ‘cheeta’ mee. “Het is mijn lievelingsdier omdat hij heel snel kan lopen en dat kan ik ook,” verklaart de kleuter desgevraagd. Klasgenootje Marèll wordt deze dag vergezeld van ‘Sara’. Het knuffelaapje kreeg ze van haar grote broer, die het aapje voor zijn zusje had meegenomen na een schoolkamp. Haar schoolvriendinnetje Lynn nam een giraf als lievelingsknuffel mee. “Omdat hij zo lekker zacht is,” legt ze uit. 

Leerzaam

De juffen genieten van alle verhalen, die er schuil gaan achter de lievelingsknuffels van de kinderen. “Knuffels nemen een belangrijke plek in in het leven van kleuters. Het is een soort uitlaatklep voor ze. Bij knuffels kunnen ze eigenlijk al hun lief en leed kwijt. We betrekken de knuffels de hele dag bij onze lessen, houden er ‘gesprekken’ mee, maken er een tekening over, spelen verschillende spelletjes met ze en ondertussen leren we heel veel over de verschillende soorten dieren,” aldus lerares Lindy, die uiteraard ook zelf een knuffel meenam in de vorm van Pipo, een knuffelbeer van het Wereld Natuur Fonds. Ik heb hem Pipo genoemd omdat hij er zo grappig uitziet,” vertelt de juf tijdens het kringgesprek. De Blokstoeke pretendeert een goede school te zijn waar leren en plezier hand in hand gaan. Voor de kleuters van groep 1/2A en B was dat op Dierendag zeker zo. 

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor autobrand in Vroomshoop Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
'Bij Ons Dagkamp' stopt Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Waarderingsactie vrijwilligers ongekend succes Twenterand 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert Westerhaar-Vriezenveensewijk Twenterand Ingezonden 7 dec., 16:12
Afbeelding
Subsidie organisaties per januari 2025 niet beëindigd Hardenberg 7 dec., 14:20